Evenimentul Zilei > Actualitate > România, criogenată de nordice
România, criogenată de nordice

România, criogenată de nordice

O nouă ediție a Europeanului, fără medalii pentru „tricolore”. Eșecul cu Danemarca poate fi răzbunat astăzi, cu Germania

Un început fabulos în preliminarii, un vis spulberat pe finalul Grupelor Principale. Victoria greoaie cu Cehia (30-28) a fost, se pare, semnalul de alarmă pentru naționala României înaintea duelului cu Danemarca, de miercuri.

Numai că întâlnirea cu danezele a mers mai prost decât ne așteptam. Un singur punct le-ar fi trebuit „tricolorelor” pentru a face pasul în „careul de ași” al Europeanului din Suedia. România nu a mai practicat jocul uluitor din meciurile precedente și s-a văzut învinsă de Danemarca, scor 17-26, în ultimul său meci din Grupa Principală II. Mai ales că plusul scandinavelor în acest meci poartă numele portăriței Sandra Toft, care a parat 15 dintre cele 30 de șuturi trase de românce. După această înfrângere, România a terminat pe locul al treilea (cu 6 puncte), în spatele Norvegiei (10 puncte) și Danemarcei (7 puncte).

Urmează „meciul durerii”

Astăzi, de la ora 16.45 (TVR 2), elevele lui Ambros Martin se vor bate cu Germania, pentru locurile 5-6, la Göteborg. Și reprezentativa germană a terminat pe locul al treilea, în Grupa Principală I, după înfrângerea suferită în fața Suediei, cu 22-28.

Eurosport și Discovery au făcut cinste

Porția indispensabilă de calorii a fost asigurată, ieri, în redacția „Evenimentului zilei” de canalele TV Eurosport și Discovery. Cele două posturi au făcut cinste cu pizza, sub deviza „Ne vedem la anul!”. Eurosport și Discovery dețin drepturile tv ale Jocurilor Olimpice în perioada 2018- 2024.