Evenimentul Zilei > Horoscop > România, Cehia și Slovacia fac teste alimentare. Gemenii trebuie să fie conservatori, Capricornii trebuie să se concentreze – Horoscopul lui Dom’ Profesor
România, Cehia și Slovacia fac teste alimentare. Gemenii trebuie să fie conservatori, Capricornii trebuie să se concentreze – Horoscopul lui Dom’ Profesor

România, Cehia și Slovacia fac teste alimentare. Gemenii trebuie să fie conservatori, Capricornii trebuie să se concentreze – Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 13 aprilie s-au născut: Lord Frederick North, Sir Robert Watson-Watt, Thomas Jeffreson, Samuel Becket, Sir Arthur Travers Harris, Edward Fox, Lucky Seven, John Braine, Gari Gasparov, Maurice Ronet, Ron Perlman, Erick Avari, Allison Williams, Emil Pop, Marius Sabin Peculea, C.D. Zeletin, Sergiu Nicolaescu.

În calendarul fix creştin ortodox sunt Sfinţii: Artemon, Cvintilian, Dada şi Elefterie Persul. În cel mobil, este Sf. și Marea Joi. Pomenirea morților. Denia celor 12 Evanghelii.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, am primit un raport neliniștitor, din curierul de Bruxelles. De pe EURACTIV, semnat de Sarantis Michalopoulos și tradus de Emilie Buffet, pe data de 12 aprilie.

Un studiu realizat de guvernul slovac a constatat importante diferențe între produsele alimentare ”similare” vândute în Slovacia și Austria.

Sunt mai mulți ani de când problema inegalităților alimentare, a discriminării Estului Europei, suscită numeroase neliniști și semne de întrebare. Multinaționalele sunt acuzate că vând produse de calitate diferită, conținând ingrediente diferite, sub aceiași marcă și ambalaj. La aceleași prețuri. Ceea ce provoacă preocupări pentru sănătatea consumatorilor este diferența evidentă de calitate.

Problema diferențelor de calitate a produselor alimentare în interiorul pieții europene unice a fost ridicată oficial de președenția slovacă a UE. Bazându-se pe mai multe studii guvernamentale, s-a constat că consumatorilor din Europa de Est li se vând alimente de calitate inferioară celor din Europa Occidentală. La aceleași prețuri, dacă nu mai ridicate.

Interpelarea a fost făcută la nivelul Consiliului de miniștri UE de către responsabilii slovaci și cehi sprijiniți de responsabilul polonez.

Eurodeputata româncă Daciana Sârbu (S&D) vice-președinte al Comisiei mediu, sănătate publică și securitate alimentară a parlamentului European (ENVI) a declarat pentru EURONET că Comisia va ancheta foarte serios asupra fenomenului de divizare Est-Vest. ”Dacă este cazul, măsuri adecvate europene vor fi luate pentru a preveni acest fenomen. Este vorba despre un principiu fundamental, de dreptul tuturor consumatorilor de a fi tratați de manieră egală, dacă se află în UE” – a remarcat eurodeputata socialistă româncă.

Executivul european trebuie să prezinte un raport specific pe acest subiect, nu mai târziu decât în luna iunie 2017.

Mai multe țări, printre care România, Cehia, Slovacia și Polonia fac teste alimentare pentru a aduce dovezi și probe pentru existența unui UE cu două viteze alimentare.

Autoritățile slovace au făcut, deja, mai multe teste ca să furnizeze dovezile necesare. Au luat în considerare 22 de produse alimentare de aceiași marcă și cu aceleași etichete, vândute în Slovacia și Austria.

Rezultatele anchetei au fost prezentate marți, pe 11 aprilie, în timpul unui eveniment de la Parlamentul European, intitulat ”Să eliminăm diferențele de norme alimentare – aceiași marcă, același produs, aceiași calitate”.

După studiul slovacilor, nu s-a constatat nicio diferență la nouă produse, mici diferențe la trei produse și diferențe considerabile de calitate la zece produse. Mai mult decât neliniștitor!

Principalele diferențe constau în compoziție, substituirea grăsimilor animale cu cele vegetale, calitatea inferioară a cărnii și a produselor de carne, aditivi și coloranți alimentari naturali în Austria, dar artificiali, chimici, în Slovacia, substituirea procentului de fructe cu coloranți și arome artificiale, diferențe mari de gust și miros, calitatea deficitară a ambalajului.

De exemplu, cașcavalul Emmental – în Slovacia nu are aspectul propriu acestui produs lactat, adică o culoare galben deschisă și găuri mici și mari. În Austria, da. În Slovacia, nu, este un produs de culoare albă, cu găuri de același diametru, parcă date toate cu același burghiu!

Batoanele de pește ”Igloo” – în care procentul de pește este cu 8,8% mai mare în Austria, decât în Slovacia. În Austria, ceaiul negru Earl Grey este în pliculețe de aluminiu, care păstrează aroma, dar în Slovacia sunt de hârtie. De asemenea frunzulițele de ceai sunt mai mari în Austria, ceea ce contribuie la o calitate mai bună a gustului pe când în Slovacia sunt parcă ceea ce a rămas pe fundul sacului, fragmente de o calitate mult inferioară.

Cafeaua, este cel mai scandalos lucru, din puncul meu de vedere. În Slovacia pare că a fost trecută odată prin aburi supraîncălziți nu mai are nicio aromă, nici tărie, dar acest lucru nu s-a constata la produsele similare din Austria.

Mozzarela indică pe ambalaj o greutate de 125 grame. Produsele din Austria au, în medie, 124 grame. Cele din Slovacia, 119,4 grame!

Dar cel mai scandalos, spun autorii studiului, este Coca-Cola. În Slovacia este un lichid dubios, aproape transparent, ușor dulce, făcut cu sirop de fructoză-glucoză. În Austria are caracteristicile, ”cât o cafea mare” și este dulce, este făcută cu zahăr. De asemeni este concentrată, nu se vede prin sticlă!

Așteptăm, cu interes, rezultatele testelor din România!

Până atunci, vă invit, pentru cumpărăturile de Sf.Paști să evitați cât puteți depozitele de alimente străine și să apelați la producătorii români, câți mai sunt. Asta dacă țineți la sănătatea dvs, a copiilor și a familei dvs. Și la banii dvs. Există soluție, unii producători români aduc marfa acasă. Când stăteam în București, în sezonul cald, făceam comandă la un întreprinzător, parcă din Pitești, care, în fiecare vineri îmi aducea acasă legumele, fructele, verdețurile și ceea ce îmi mai trebuia. Nu costa mai mult decât dacă mă duceam la supermarket, dar salata, ceapa și roșiile românului nostru aveau gust și miros! În primul rând erau proaspete, nu congelate!

Dacă nu știți, TOATE produsele din supermarket sunt, la un moment dat, congelate, sau ținute la temperaturi aproape de congelare. Nu ați observat că majoritatea produselor sunt ude, pline de apă? Chiar și bananele, care nu se mai coc niciodată, ele se veștejesc direct! Nu mai otrăviți copiii! Le ajung vaccinurile!

Despre vaccinuri, despre legea vaccinurilor din România, care mi se pare a fi o bizară combinație de eugenism fascist și de dictatură egalitaristă comunistă – după Sf.Paști. Am rugat niște medici și biochimiști să mă ajute cu informații științifice, eu nu scriu poezii. Sunt absolut convins de necesitatea vaccinurilor, ca măsură efectivă contra epidemiilor și pandemiilor, apelul meu se referă la NUMĂRUL lor și la NECESITATEA unor vaccinuri. O să vă explic după Sf.Paști de ce legea vaccinurilor este eugenică fascistă și egalitarist comunistă, greșelile se repetă în istorie. Măcar să se fi luat după legea din State, sau din Australia, nu știu de ce trebuie să fim mereu originali în greșeli!

Fiind ziua în care îl pomenim pe Sergiu Nicolaescu m-am gândit să revăd  ”Cu mâinile curate” un film actual și cu multe pilde. Tot nu i-am șters numărul din mobil. Poate, odată, o să-l sun.

Apoi cred că o să-mi revin din șoc, o mașină mi-a tăvălit-o pe Momo, din fericire pare că nu e nimic grav, nimic rupt. Maimuțele indisciplinate au făcut un tunel pe sub gard și au evadat. A venit doctorul Cristi Bobu într-un suflet de la Văleni, i-a făcut vreo două injecții și acum cățelușa recuperează. Doamne, ce m-aș fi făcut fără omul acesta inimos și bun la suflet? Mai sunt oameni, România mai are pe ce să se bazeze!

Dacă nu pot să fac ochii mici, că adrenalina mă ține treaz, o să citesc un raport voluminos, de vreo 50 de pagini, depre ”Mafia khzară”. Cred că l-am primit pe ”Tearline”. Asta până mâine, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

                                                        

                                                             ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

BERBEC   Propria zodie pare să-ţi fie favorabilă. Totuşi, concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – protejează-ţi în special capul şi combate imediat durerile de cap. Nu lăsa răul, boala să se instaleze, reacţioneză imediat.  Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lasă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale administrative. Dacă ai propria afacere trebuie să fi foarte atent la noile reglementări, la controale adică şi la noii furnizori sau noii clienţi. Pot pleca în călătorii lungi în mica vacanţă Pascală numai Berbecii din ultimul decan (10-20 aprilie).

 TAUR   Ziua de 13 aprilie este o perioadă peste care ar trebui să sari. Oricum, totul, sau aproape totul, iese pe dos, întârzie sau se amână. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente care formează starea de reculegere şi de trăire spirituală în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale. Trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale. Restul – contează mai puţin! Pentru un procent dintre Tauri: eficace şi dinamic, astăzi ai carisma personală la maxim. Profită! Pune pe curs critic acţiunile care te interesează. Sau la bal, sau la spital! Taurii şi Taurinele, conservatori şi tradiţionali cum sunt ei, probabil că vor alege să rămână acasă de mica vacanţă de Sf Paşti să sărbătorească Învierea pe îndelete, în locuri sigure şi ştiute.

GEMENII   O zi în care trebuie să dai dovadă de conservatorism. Nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investiţi, nu împrumuta! Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Îţi trebuie o trăire, ceva care să te motiveze, să-ţi crescă pulsul şi interesul. Trebuie să te ocupi mai mult de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Oricum tu nu poţi să stai într-un loc mult timp. O excursie undeva, cumva… este ceea ce îţi trebuie (sau ceva similar) Gemenii sunt obligaţi de natura lor neastâmpărată să plece undeva, numai să schimbe monotonia cotidiană! Dar probabil că o să rămâi acasă, este mai comod, iar tu eşti un hedonist. Ştiai?

RAC    Pe 13 aprilie, ai de suferit din cauza duşmanilor neştiuţi. Adică din partea celor care te invidiază din toată inima, de obicei, fără nici un motiv. In această perioadă este bine să te abţii de la o atitudine considerată pe orice meridian agresivă. Pentru un mic procent din Raci: pericol de incident sau chiar accident mai pe seară, sau pătimeşti din cauza unei indiscreţii. Oarecare prudenţă nu strică astăzi. Nu cochetezi cu dezastrul, dar cineva, ceva, cumva ar vrea să ai informaţii greşite. Totuşi, o bună parte din zodie are o perioadă bună pentru promovarea intereselor personale. Pentru unii Raci este un bun prilej să facă mici reparaţii acasă, sau măcar să redecoreze camera. Se apropie Sf. Paşti şi lucrul acesta trebuie să se vadă!

LEU   Astăzi evită orice decizie luată  în stare emotivă sau enervare.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur. Mare atenţie la legăturile amoroase – să nu iei ţeapa – degeaba! Leii şi Leoaicele mai trebuie să zacă un timp la umbra luminii artificiale de la locul de muncă – nu este o perioadă benefică pentru schimbări, mai ales din cele la care te gândeşti. O zi relativ favorabilă, marcată de monotonie. Toată foşgăiala asta cotidiană te irită cumplit şi te gândeşti că te distrage de la adevăratele tale scopuri şi idealuri. Astăzi eşti foarte selectiv şi monosilabic în exprimare. Cel mai adesea se poate scoate de la tine doar un mormăit. Uneori, rar, aprobator. Jungla pare liniştită aşa că şi tu poţi să dormitezi!

FECIOARĂ   Ziua de astăzi este favorabilă pentru călătorii scurte. Activităţile sociale şi artistice sunt benefice pentru frumoasele şi misterioasele native din Virgo (Fecioara) cum se mai numeşte zodia celor harnici, curaţi şi cu geniul detaliului.  Soarele formează aspecte favorabile în special pentru feciorele şi flăcăii care se ocupă cu comerţul agricol şi alimentar. Stai acasă de sărbătorile Pascale şi mai poţi face un ban în plus! Dar şi un mic concediu la Viena sau Paris ar fi un lucru de neuitat – poate o dată în viaţă. Fă-i soţiei, sau iubitei, cadou un buchet de flori, aşa, fără nici un motiv, decât ca să-i spui că este aleasa ta şi o iubeşti. Influenţe foarte favorabile în familie.

BALANŢĂ  O configuraţie astrală deosebită face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor este în creştere – puteţi rezolva uşor problemele sentimentale.  Nu exagera cu mesele abundente, supraveghează-ţi sănătatea nu uita că încă suntem în postul mare. Poţi, însă, configuraţiile sunt favorabile, pleca într-o vacanţă, o călătorie mai lungă – chiar cu avionul. Bazează-te numai pe informaţiile turistice verificate – nu pe reclame. Dar şi oraşul în care locuieşti este fabulos în perioada sărbătorile primăverii. Strict interzis să te ocupi după prânz de probleme de serviciu! Relaxează-te, distrează-te, leneveşte! Şi pregăteşte-te ritual, sufleteşte, pentru Înviere! Nu mai este mult.

 

SCORPION     Este o perioadă splendidă pentru realizarea speranţelor şi a dorinţelor. Trebuie, numai, să dai consistenţă eforturilor şi să eviţi inactivitatea.  Ai câteva prilejuri  bune de afirmare – ceva bun se întâmplă în viaţa ta. Ziua de azi trebuie sa-ti aminteasca de vorba populara „strângeţi hora nu fiţi hoţi, că de nu, vă tai pe toţi”. Adică trebuie să faci apel la solidaritatea socială a prietenilor. Sau, altfel spus, le ceri nişte bani cu împrumut! Pentru tine, este o zi foarte bună sub cele trei aspecte explicite: bani, sănătate şi dragoste. Unele veşti te îngrijorează, dar pentru scurt timp. Un prieten pare în dificultate, dar situaţia nu este chiar aşa de gravă pe cât se teme el. Steaua violenta Deneb şi buna Regulus par a fi deocamdată în echilibru, aşa că perioada nu este de bănuit să fie martora unor evenimente foarte neplăcute. In special este vorba de anumite situaţii care par mai grave dacât sunt de fapt!

SĂGETĂTOR   Străluceşti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Un Taur şi un Vărsător te ajută să treci de o cumpănă. Pierzi şi găseşti un obiect. Ziua îţi aduce un dar neaşteptat sau o veste bună. Aspectele planetare favorizează cumpărăturile, achiziţiile, micile schimbări la birou şi acasă. După o perioadă în care s-au acumulat unele nerealizări, astăzi este o perioadă în care roata norocului se mai învârteşte şi în favoarea ta. Nu că nu ai fi un răsfăţat al Fortunei, dar în viată totul se plăteşte, dar niciodată nu şti când şi cu ce plăteşti.  De aceea se spune că sunt perioade mai bune şi mai rele. Aşa le socotim noi. Din punctul de vedere al Cosmosului totul are rezultanta zero, totul este în echilibru.  Perioada menţionată îţi permite regruparea forţelor şi redistribuirea lor. Nu trebuie să faci nici o mişcare bruscă sau dramatică, care ar fi nerecomandabile. Omul superior aşteaptă greşeala celuilalt şi se foloseşte de ea, spune înţeleptul chinez. Tot un înţelept chinez, probabil unul care a încasat multă bătaie şi ştie ce vorbeşte spune că retragerea la timp pregăteşte victoria următoare.

CAPRICORN   Visurile şi aspiraţiile se pot realiza în acesată perioadă pascală mai ales dacă eşti mai comunicativ. La serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, trebuie să dai dovadă de concentrare şi să nu pierzi timpul. Ai mult de lucru şi trebuie să termini la termen. O zi obositoare, mai ales prin aglomerarea activităţii, a vizitelor şi a întîlnirilor. Dar, o seară plăcută cu cei dragi cu planuri şi proiecte de viitor.  Evită să ai ceva de împărţit cu cei născuţi sub semnele Berbec şi Gemeni. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Trabajo, no – fiesta, si, muncă, nu – vacanţă, da, adică! Aşa că mai bine rămâi acasă ca să faci în linişte proiecte pe unde o să fii de Înviere.

VĂRSĂTOR    Planurile pe care le-ai făcut  încep să se materializeze. Nu chiar cum le-ai visat, dar oricum, ceva-ceva începe să se mişte. Încerci sentimente complexe şi nu este vorba doar de iubire şi pasiune. Parcă te simţi mândru şi onorabil când vezi că poţi realiza ceva cu multă muncă, cinste şi profesionalism. Bravo! Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Astăzi nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile în suspensie. Ţine-o tot aşa. Drept recompensă stelele te lasă să pleci în vacanţă la sfârşitul săptămânii, în mica pauză rituală  de Sf. Paşti.

 

PEŞTI   În sfârşit, o zi proastă! Pentru cei din jurul tău.  Astăzi Jupiter retrograd și afectat te face să-i scoţi din minţi pe cei care au nenorocul să se afle în preajma ta.  Mofturile şi capriciile pe care le faci, ca să nu mai vorbim de energia pe care o risipeşti în acest scop este demnă de o cauză mai bună. Evită pe cât posibil discuţiile cu colective de persoane, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune. După ce ai jucat toată dimineaţa celebrul rol de avocat al diavolului, la propriu ca şi la figurat, este normal ca anturajul să nu prea mai te ţină la inimă.  Totuşi un procent relativ mare din zodia Peştilor au o zi bună, ba chiar plăcută. Aşa că în mica vacnţă de Sf. Paşti complotează  ca cel mai bine să-ţi pierzi urma într-o cabană în padure, la munte. Undeva foarte departe!