Evenimentul Zilei > Actualitate > România artistică, în doliu. Marele Maestru a murit!
România artistică, în doliu. Marele Maestru a murit!

România artistică, în doliu. Marele Maestru a murit!

Marele violonist Mitică Feraru, fondatorul Filarmonicii „Marea neagră”, s-a stins din viață. Tristul anunț a fost făcut de managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, instituție unde violonistul activa de ani buni.

Doliu în lumea artistică. Anunțul morții lui Mitică Feraru a provocat o imensă tristețe în rândul colegilor de breaslă dar și a melomanilor.

Lumea artistică din România a suferit astăzi o mare pierdere. Celebrul violonist Mitică Feraru s-a stins din viață lăsând un gol imens în sufletele familiei dar și ale colegilor de breaslă. Managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a anunțat pe rețelele de socializare că muzicianul a a murit, însă nu a dat mai multe detalii.

Anunțul din mediul online i-a impresionat pe toți cei care l-au cunoscut și nu numai.

A lăsat în urmă tristețe și uimire

„A plecat dintre noi un muzician de excepție, violonistul Mitică Feraru. Concert maestru al orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, și-a dedicat întreaga viață Muzicii și Teatrului, pe care l-a slujit cu devoțiune și pasiune, cu modestie și smerenie.

Păcat! A lăsat în urmă tristețe și uimire, pentru că mai putea face atât de mult în meseria care i-a fost atât de dragă. Îi vom respecta memoria și nu vom lăsa uitarea să se aștearnă peste imaginea unui artist născut cu atâta har.

Drum bun, Maestre! Dumnezeu să vă poarte pașii spre Pacea și Lumina Veșniciei!”, se arată în anunțul făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Fondator al Flilarmonicii „Marea Neagră”

Doliu în lumea artistică. Mitică Feraru a fost concertmaestru al orchestrei simfonice din cadrul Teatrului din Constanța, absolvind în anul 1977 Academia de Muzică „George Enescu” din Iași. Marele violonist a fost și fondator al Filarmonicii „Marea Neagră” din Constanța, unde a activat o perioadă lungă de timp.

Anunțul trecerii în neființă a fost făcut în mediul online de managerul teatrului la care lucra de ani buni, mesajul emoționant făcându-i pe oameni să-și exprime condoleanțele și să lase numeroase mesaje în amintirea violonistului român.