Evenimentul Zilei > Actualitate > România a încasat aproape jumătate de miliard de euro de la Comisia Europeană
România a încasat aproape jumătate de miliard de euro de la Comisia Europeană

România a încasat aproape jumătate de miliard de euro de la Comisia Europeană

România a încasat suma de 483 milioane de euro aferentă rambursării de către Comisia Europeană /CE/ a cheltuielilor efectuate în cadrul proiectelor europene finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/ 2007-2013.

Potrivit anunţului făcut de Ministerul Fondurilor Europene /MFE/, transmis Agerpres, decizia vine în urma îndeplinirii de către Autoritatea de Management pentru POSDRU, din cadrul Direcţiei Generale Programe Capital Uman (MFE), a tuturor recomandărilor şi cerinţelor Comisiei Europene, precum şi a respectării angajamentului luat de a opera modificări în sistemul de management şi control. 

'Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Guvernul României continuă eforturile de sprijinire a beneficiarilor în implementarea proiectelor, de verificare şi validare a cererilor de plată şi de rambursare. Cele 483 milioane de euro încasate pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane reprezintă o confirmare că eforturile depuse de autorităţile române au rezultatele aşteptate, contribuind astfel la atingerea ţintelor de absorbţie pentru exerciţiul financiar 2007-2013', a precizat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.