Ariganello poza în Alba Iulia ca om de afaceri, patron al unei firme de construcții SC Trustul de Construcţii Industriale SRL și al unui restaurant destul de bine cotat în oraș.

Autoritățile judiciare bănuiesc faptul că Ariganello Pasqualino a ajuns în Alba Iulia, undeva la finalul anului 2008, an în care acesta a fost condamnat în Italia la nouă ani și trei luni, pentru bancrută frauduloasă și spălare de bani. În plus, justiția italiană l-a mai condamnat pe Ariganello Pasqualino în alt dosar, la trei ani de închisoare.

După ce s-a stabilit în România, Ariganello Pasqualino a ofertat cu zece milioane de euro fabrica Refractara din Alba Iulia. A plătit doar două milioane de euro și așa se face că a intrat în atenția autorităților judiciare române. Între timp, Ariganello a intrat  în faliment iar fabrica a fost lichidată judiciar.

Deși era condamnat în Italia, Ariganello Pasqualino nu a fost dat în urmărire general decât ân februarie 2018, atunci când un săptămânal din Cluj i-a pomenit numele în contextul ăn care italianul a fost desemnat la șefia unei fundații care se ocupa de instruirea copiilor legitimat la U Cluj.

Apartanența lui Ariganello Pasqualino la mafie este dată de cotidianul italian Gazeta del Sud, care scrie că italianul era contabil al unei aripi, ”Ndrangheta dei Pesce”. Interesant este faptul că familia lui Ariganello a anunțat autoritățile italiene că acesta era decedat.