Evenimentul Zilei > International > Români terorizați în Germania! Neplătiți și bătuți de mafia rusească
Români terorizați în Germania! Neplătiți și bătuți de mafia rusească

Români terorizați în Germania! Neplătiți și bătuți de mafia rusească

Deși au trebuit să scoată sume mari din buzunar pentru a aprinde un loc de muncă în Germania, unii români au avut de furcă cu mafia rusească.

Un grup de 15 români din Sibiu, care au plătit unei firme din Târgu-Jiu, județul Gorj, câte 450 de euro pentru a ajunge la muncă în Germania, dar au fost bătuți și terorizați de ruși pentru a continua să meargă la muncă, deși nu au forme legale și nu au fost plătiți.

Cei 15 sibieni nu au încheiat niciun acord cu firma din România, dar au fost plasați unei firme din Germania care intermediază forță de muncă. Deși au lucrat mai multe săptămâni la un abator din orașul Pforzheim, de lângă Stuttgart, ei nu au primit niciun ban.

„Am fost 15 persoane, mulți dintre ei au lucrat fără contract trei săptămâni. Ni s-a promis că după două săptămâni ni se vor da bani, însă n-am primit nimic”, spune Paula Adriana, printre singuri români care a avut un contract de muncă.

Când și-au cerut banii promiși, firma care a intermediat locurile de muncă a trimis mai mulți indivizi ruși care i-au bătut pe români până i-au băgat în spital. „Când au refuzat să mai meargă la muncă, au venit rușii peste noi și ne-au bătut, ne-au forțat să mergem la muncă, am fost amenințați cu pistoalele, că ne împușcă și ne zboară creierii dacă nu ne ducem la muncă. Am anunțat poliția după ce ne-au bătut. Ni s-au luat declarații, dar așteptăm în aceeași casă în care au intrat rușii peste noi”, a povestit românca la  Antena 3.

Paula Adriana poveștește că mulți români s-au întors în țară după episodul violent ce a avut loc marți, 21 iulie. Acum au mai rămas doar șapte români care sunt terorizați de gândul că rușii ar putea reveni. Românca a dezvăluit că ea lucrează pe un salariu de mizerie, 375 de euro pentru 20 de zile muncite, conform sursei citate.

Amabasada României nu a rămas indiferentă

„Cel care a semnalat prima oară acest caz este un corespondent Antena3, care s-a adresat și Consiliului General de la Stuttgart, cerând explicații. Consulatul General de la Stuttgart, care are în aria sa de competență și abatorul de la Pforzheim, acolo unde acum câteva luni au aprut sute de cazuri de coronavirus, a luat legătura cu Poliția. Poliția nu ne-a informat după incidentele de acum trei zile dintre ruși și români, însă ni s-au promis răspunsuri pentru luni. Rușii respectivi sunt cei care au închiriat locuințe românilor”, a spus Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: