Evenimentul Zilei > International > Români care ne fac cinste! Le dau pâine pe gratis italienilor
Români care ne fac cinste! Le dau pâine pe gratis italienilor

Români care ne fac cinste! Le dau pâine pe gratis italienilor

Cei doi au o mică brutărie la Fiumicino, localitate de lângă Roma, cunoscută mai degrabă pentru Aeroportul Internațional care deservește capitala Italiei.

De când a izbucnit criza coronavirus-ului, care a lovit Italia în cel mai dur mod cu posibil, cu mii de persoane infectate și sute de morți, în fiecare zi, Laurențiu Moroșanu și Sorin Mistreanu, s-au gândit cum să ajute mai bine.

Cei doi patronii sunt unui magazin-brutărie, unde produc zilnic sute de pâini, dar și alte produse de panificație și patiserie. Cei doi sunt verișori și sunt patronii micii afaceri din Fiumicino de câțiva ani.

Acum când oamenii au cel mai mare nevoie de ajutor, cei doi verișori s-au gândit cum să își ajute mai mult semenii. Astfel, la finalul programului, mica brutărie ”Dolce Pane”, din Fiumicino scoate afară, toată pâinea, gata ambalată în pungi, astfel încât oamenii să poată să vină și să o ia pe gratis. Cei doi patroni spun că s-au gândit în primul rând la italienii care au rămas fără serviciu, în această perioadă de criză. ”Pentru cei care se chinuie sau pentru cei care au nevoie de puțin ajutor din partea noastră. Închiderea în 20 minute. Găsiți pungile afară în fața brutăriei!!! Cine poate veni cu mașina să ducă mai multe pungi la cine are nevoie” se arată pe pagina brutăriei.

Pe lângă acest gest frumos, Laurențiu Moroșanu a făcut un apel pe facebook către tinerii italieni să ducă pungile cu pâine către cei care nu se pot deplasa și au mare nevoie de acest aliment.

Mai mult, tot din cauza acestei epidemii de proporții planetare, Laurențiu mai spune că și-a anunțat toți clienții, în special mici restaurante, care cumpărau pâine de la ei, și care aveau datorii, că acestea au fost șterse. Totul doar pentru ca oamenii să nu rămână fără locuri de muncă.

Deși epidemia face ravagii în Italia, brutăria și magazinul funcționează la capacitate maximă. Ba mai mult, produce și extra ca să poată beneficia și oamenii în nevoie. ”„Respectăm regulile de igienă și cele impuse de guvernul italia, în interiorul magazinului clienții intră pe rând, unul, maxim doi o dată. Avem dezinfectant pentru mâini, mănuși, mască de protecție și respectăm distanța de un metru. Trebuie să lucrăm, pâinea este un aliment de bază, iar noi suntem datori acum să mergem înainte”, a spus Laurențiu.

Cei doi români și familiile acestora nu au plecat spre România, așa cum au făcut multe alte mii de români, pentru că, spun ei, nu pot întoarce spatele Italiei, chiar acum. „Noi am rămas toți aici, aproape toți. N-am putut întoarce spatele Italiei în aceste momente grele, trebuie să fim uniți și să o ajutăm, așa cum ne-a ajutat ea pe noi atunci când ne-a fost greu. Românii sunt buni aici, în zona noastră. Oameni muncitori și serioși. Sper din inimă să se sfârșească această situație cât mai curând, să stea cu toții în case și să respecte regulile impuse de autorități. De pâine avem noi grijă pentru ei să o scoatem din cuptor în fiecare zi!”, a mai comentat Laurențiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.