Evenimentul Zilei > International > Românce duse la muncă în viile din Italia cu un avion privat
Românce duse la muncă în viile din Italia cu un avion privat

Românce duse la muncă în viile din Italia cu un avion privat

Patronii italieni încep să bage din ce în ce mai mulți bani în femeile muncitoare din România. Proprietarul unei crame italiene a decis să aducă muncitoarele românce cu un jet privat

El zice că acestea îi lucrează via impecabil și că n-avea altă soluție de a le aduce în Italia, decât cu acest cost foarte mare.

Martin Foradori Hofstätter, proprietarul uneia dintre cele mai importante podgorii din Tirolul de Sud, mai exact din Bolzano, a tot încercat, mai bine de două luni, să-i aducă în Italia pe vechii săi muncitori de sezon, specializați în tăierea podgoriilor. În speță, opt românce capabile să taie impecabil plantele, fără a le deteriora, că astfel se garantează calitatea strugurilor, respectiv a vinului, informează „Corriere della Serra”, cotidian Italian citat de stiridiaspora.ro.

Când a înțeles că birocrația din „Cizmă” va împiedica angajarea celor opt muncitoare, a închiriat un jet privat pentru a le aduce la Bolzano.

Povestea a început la granița cu Ungaria. Uniunea Europeană a fost de acord cu organizarea anumitor coridoare care să ajute tranzitul forței de muncă din est. Dar mai mult producătorii de vinuri germani și austrieci au beneficiat deja de această măsură.

„Am încercat să rezolvăm problema în toate felurile – a spus el – Așa că, după două săptămâni de apeluri telefonice, contacte cu politicieni locali, din Roma și UE, reprezentanți ai ambasadelor, precum și discuții intense cu managerii asociațiilor comerciale, ne-am trezit nevoiți să închiriem, în extremis, un jet privat de la aeroportul din Cluj pentru a le aduce în Italia. Pentru această perioadă, o puteți considera o cheltuială chiar nebună, dar fără aceasta, viitorul podgoriilor mele ar fi fost compromis. Nu aveam nicio alternative”, s-a văcărit a povestit proprietarul.