Evenimentul Zilei > Actualitate > Român mort în Germania. Lucra într-un abator în care au fost depistate cazuri COVID-19
Român mort în Germania. Lucra într-un abator în care au fost depistate cazuri COVID-19

Român mort în Germania. Lucra într-un abator în care au fost depistate cazuri COVID-19

Un muncitor român care lucra într-un abator din Germania, în Birkenfeld, a decedat, anunță Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă. În abator au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19, însă testele pentru lucrătorul român au ieșit negative.

Bărbatul a fost testat de două ori pentru infecția cu SARS CoV-2, ultima oară săptămâna trecută, alături de ceilalți angajați. De fiecare dată, rezultatele au ieșit negative, potrivit MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, familia românului a fost înștiințată cu privire la deces iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces”, se arată în comunicat.