Vania Atudorei este specialist în microbiologie și cadru didactic la un colegiu din Montreal. De 26 de ani, de când a ajuns în Canada, are și o prodigioasă muncă de benevolat. Profesorul Atudorei este colaborator al publicației Zig- Zag Român-Canadian, editată la Montreal, unde semnează interviuri inedite realizate cu diverse personalitați românești – și nu numai – din diverse domenii, de la artistice la științifice.

Abnegația sa nu a trecut neremarcată și, iată, acum este primul canadian de origine română care primește această apreciată medalie a Reginei Elisabeta a II. Profesorul Vania Atudorei a mai fost decorat, în 2011, cu Diploma de Onoare din partea colegilor săi de la Asociația de Pedagogie Colegială din Canada franceză, în 2012, cu Medalia Jubileului de Diamant al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Canadei și, în 2014, prin Decret aprobat și semnat de premierul Franței, i s-a înmânat titlul de Cavaler al Ordinului „Palmes Academiques”.

Decorația este o distincție oficială onorifică a Canadei, prin care se recunosc realizările excepționale benevole, precum și devotamentul cetățenilor canadieni care, cu generozitate, își pun la dispoziția societății talentul și competențele profesionale.

Te-ar putea interesa și: