El a fost găsit în Toscana, la Fiesole, în provincia Firenze. Bărbatul nu a opus rezistență, mai mult, de frica arestării s-a ascuns sub pat, într-o ascunzătoare în camera mamei sale, care astfel a încercat să îl acopere.

Românul era căutat de carabinieri de aproape un an, când a fost observată prezența sa în casa mamei sale. Deși a încercat în zadar să se ascundă sub pat, ca să nu fie găsit de militari, ascunzătoarea provizorie a fost descoperită și bărbatul condamnat  și urmărit în baza un ordin de agravare a măsurii preventive emis de Biroul de Supraveghere al Tribunalului din Florența, a fost găsit.

 

 

Intensificarea măsurii restrictive, care data din iulie 2018, a fost emisă ca urmare a numeroaselor comunicări efectuate de carabinierii de la Fiesole, în care a fost raportată absența repetată a cetățeanului român din casa mamei sale. El fusese supus măsurii coercitive de arestare la domiciliu pentru infracțiunea de furt agravat comisă în anul 2012 la San Marcello Pistoiese (Pistoia). 

Măsura restrictivă, intrată în vigoare începând din 2018 deveninse indisponibilă, până când, carabinierii din Fiesole, trecând lângă casa mamei, l-au văzut. Pentru a evita arestarea, omul s-a ascuns, protejat de mama sa, sub pat.