Evenimentul Zilei > Politica > Robu explică cu TUPEU factura de 3200 de euro din Dubai: ”acea sumă, desigur pare mare pentru omul de rând”
Robu explică cu TUPEU factura de 3200 de euro din Dubai: ”acea sumă, desigur pare mare pentru omul de rând”

Robu explică cu TUPEU factura de 3200 de euro din Dubai: ”acea sumă, desigur pare mare pentru omul de rând”

Primarul Timișoarei dă din nou dovadă de tupeu maxim. El a lansat o replică jignitoare la adresa timișorenilor care i-au criticat factura telefonică de 3200 de euro, înregistrată prin trafic de date în roaming cât a fost în vacanța din Dubai, la finele anului trecut. Fără să gândească de două ori, edilul își jignește alegătorii pe care-i numește ”oameni de rând”. Dacă inițial a refuzat să detalieze costul facturii, la două luni distanță pare că și-a amintit cum a umflat factura.

După ce iniţial a declarat presei locale că nu are idee cât de mare a fost valoarea facturii sale de roaming pentru convorbirile și traficul de date din concediu, edilul Timişoarei, Nicolae Robu, a găsit o nouă explicaţie şi pe adevărații vinovaţi pentru suma de 3.200 de euro achitată din bani publici, în urma concediului de iarnă.

Edilul a petrecut cu familia și un om de afaceri liberal, abonat la contracte pe bani publici, vacanța de iarnă în Dubai. Factura telefonică achitată din banii publici a depășit suma de 3.200 de euro. Robu are abonament de tip „Business Red Platinum”, dar a reușit, în șapte zile, să depășească cu mult limita. Mai exact, Primăria Timişoara a plătit, numai pentru traficul de date şi apelurile telefonice în roaming din Serbia şi Emiratele Arabe Unite, 11.379 lei plus TVA, adică 14.109,96 lei, echivalentul a peste 3.200 de euro.

”Nu știu dacă a fost atât sau nu, ce știu este că eu folosesc telefonul și din România și din străinătate ca să comunic cu cetățenii. Comunic intens prin email cu aparatul primăriei, de asemenea comunic prin Facebook. De asemenea, mă ţin la curent cu ce se întâmplă urmărind diverse site-uri şi aşa cred că este normal să facă orice om politic şi roamingul este foarte costisitor”, a declarat primarul Robu în aprilie, când s-a descoperit factura, citat de o publicație locală.

Subiectul facturii a devenit din nou în atenția opiniei publice în plenul de marţi al Consiliului Local al municipiului Timișoara, când consilierul PSD Alfred Simonis i-a cerut liberalului Petrică Flolică (fost PPDD), să facă o anchetă şi vizavi de facturile edilului, la fel cum a făcut pentru neplata chiriei de la sediul PSD Timiş.

Robu s-a simțit imediat vizat și a ținut să dea singur o replică, ca de obicei, jignind: ”Am cerut să mi se trimită poze de la deszăpezire. Nu am vrut să vă dau importanţă că aţi fost ridicoli tot vorbind că primarul Timişoarei a cheltuit acea sumă, care desigur pare mare pentru omul de rând. Nu am vrut să mă dezvinovăţesc. Nu am nicio vină, am muncit pentru Timişoara primarul nu poate sta rupt informaţional de ce se întâmplă în ţară. Nu s-ar fi întâmplat aşa dacă compania de telefonie mobilă m-ar fi avertizat la ce valori am ajuns. Dacă aş fi ştiut la ce valori se ajunge, aş fi spus stop informării video mai devreme şi m-aş fi informat şi fără telefon, dar nu m-a atenţionat nimeni şi lucrul acesta este verificabil”, a spus Robu.

Abonamentul primarului, mutat la ”secret”

Reamintim și că în aprilie, după ce costul facturii din Dubai a devenit public, Robu a cerut ca telefonul de serviciu să fie scos din abonamentele municipalității și trecut în rândul celor ale RETIM, societatea de salubritate a orașului, cu 50% părți private germane. Reprezentantul municipalității în Consiliul de Administrație al acestei firme e consiliera ”care ține agenda” primarului, Sanda Greblă, o domnișoară liberală în vârstă de 27 ani, și care e remunerată pentru această poziție cu suma de 6.000 de euro. De asemenea,  reprezentanții RETIM i-au făcut cadou primarului Timișoarei o mașină de serviciu luxoasă. Este vorba de un Mercedes E Class cu toate dotările, pe care acesta a primit-o în ianuarie. Mutarea abonamentului telefonic are ca unică noimă faptul că, fiind vorba de investiție privată, presa nu mai poate solicita în baza legii 544 informații despre  costul facturilor telefonice ale primarului. (Foto: Adrian Pîclișan)