Evenimentul Zilei > Actualitate > Robert Turcescu: „Reacția furibundă a organelor de presă în jurul cărora Mircea Badea gravitează nu mă miră”
Robert Turcescu: „Reacția furibundă a organelor de presă în jurul cărora Mircea Badea gravitează nu mă miră”

Robert Turcescu: „Reacția furibundă a organelor de presă în jurul cărora Mircea Badea gravitează nu mă miră”

Într-un articol care nu are nicio legătură cu jurnalismul, apărut în "Jurnalul Național", Robert Turcescu este catalogat drept ”trompetă oficială a procuraturii” și "slugarnic ca un vierme".

"[Robert Turcescu – n.r.] e neînfricat şi demn când trebuie să calce în picioare politicienii de opoziţie puşi la index de regimul portocaliu şi slugarnic ca un vierme când mărimile zilei îi trec pragul locantei. Sare cu picioarele pe Ponta şi se pune capră în fața lui Blejnar. Spumegă la adresa ziariştilor cu păreri antiregim şi-i preamăreşte organizat pe cei aflaţi pe statele de plată ale oranjadei de partid şi de stat", este doar unul dintre pasajele încărcate de obscenități pe care "Jurnalul Național" l-a publicat la adresa lui Robert Turcescu.
"Jurnalul Național", atac sub centură la adresa lui Robert Turcescu  

"Curajosul" autor al articolului, în care se folosește un limbaj care și în mahala ar fi considerat nedemn, se pare că se ascunde în spatele unui pseudonim, Oana Croatu, nume care apare în premieră în "Jurnalul Național". Pseudonimul face o referire transparentă la Oana Sârbu, iubita jurnalistului Robert Turcescu.
Contactat de EVZ, Robert Turcescu a declarat că derapajul deontologic al "Jurnalului Național" nu l-a suprins. "Reacția furibundă și cu atacuri personale a lui Mircea Badea însuși, dar și a organelor de presă în jurul cărora Mircea Badea gravitează, nu mă miră, nici nu mă întristează, nici nu mă enervează", a declarat Turcescu, explicând că articolul a apărut ca urmare a deciziei lui de a face public faptul că Mircea Badea datorează Fiscului 100.000 de dolari.
"Articolul îmi confirm faptul că i-am indispus teribil – și aici folosesc un eufemism – pe toți cei care, declarându-se «apostoli» în slujba proletariatului, au omis ei înșiși să-și plătească impozitele către stat. Indiferent de câte înjurături mi-ar trânti în presă și pe bloguri, răspunsul meu e unul singur și foarte simplu: Dacă tot trăiți în România și asta vă ocupă tot timpul, faceți bine și plătiți-vă impozitele către stat".
După ce jurnalistul Robert Turcescu a arătat, săptămâna trecută, într-un mesaj pe Facebook, că Mircea Badea datorează Fiscului 100.000 de dolari, moderatorul emisiunii "În gura presei" l-a atacat în direct pe Turcescu, folosind tot un limbaj alcătuit din invective. Concluzia mesajului lui Mircea Badea a fost însă clară: Moderatorul susține că nu are de gând să plătească niciun leu statului român.
Pseudonime puerile
Folosirea pseudonimelor pare să fie o practică aflată la mare trecere în rândul angajaților de la "Jurnalul Național", care însă par a fi limitați la asocieri specifice copiilor din clasele primare. Este și cazul pseudonimului Elena Găină, folosit de "Jurnalul Național" într-un articol care face referire la interviul cu omul de afaceri Dorin Cocoș, soțul Elenei Udrea, pe care EVZ l-a publicat săptămâna trecută.
Autoarea interviului, jurnalista Nicoleta Savin, a fost luată de acea dată în colimator, articolul neavând nici în clin, nici în mânecă cu normele deontologice ale jurnalismului. Articolul mustește de obscenități și este traversat de o ură viscerală pentru conceptul de "bun simț". Iată cum începe: "EVZ şi-a pus furtunul să spele jegul portocaliilor de crusta cea mai groasă. Primul strat al mizeriei se ia la porc prin autoprotecţie când se scarpină de gard. Soţul Elenei Udrea a găsit că uluca (sau ţambra, cum se zice prin Prahova) raşchetoare este Savin Nicoleta, scândură de mare caracter. A folosit-o şi Becali când a fost săltat de gealaţii lui Băsescu. A fo¬losit-o şi Băsescu în celebrul lui staff electoral, când ziarista cu voce ca¬vernoasă s-a lipit utilă şi umilă de Mitza Biciclista, ministreasa rămasă fără Guvern şi fără post". Ceea ce urmează poate fi cu greu citit, darămite citat.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/j4_FzvyZJYY" frameborder="0" height="349" width="425"></iframe>
Datornicul Badea se apără cu înjurături

După ce jurnalistul a arătat, săptămâna trecută, într-un mesaj pe Facebook, că Mircea Badea datorează Fiscului 100.000 de dolari, moderatorul emisiunii "În gura presei" l-a atacat în direct pe Turcescu, folosind tot un limbaj plin de invective.

Concluzia mesajului lui Mircea Badea a fost însă clară: moderatorul susţine că nu are de gând să plătească niciun leu statului român. "Ştiu că pentru admiratorii lui Mircea Badea şi chiar pentru el însuşi este neplăcut să vină cineva să strige că regele e gol şi că statuia nu e din marmură, ci de ghips-carton", a reacţionat atunci Turcescu.
CITIȚI ȘI:

  • Mircea Badea despre Robert Turcescu: "Un vierme băsist, o jigodie"
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.