Robert Fico, într-o stare de sănătate „satisfăcătoare”. Cât va dura recuperarea

Robert Fico, într-o stare de sănătate „satisfăcătoare”. Cât va dura recuperarea Robert Fico. Sursa foto: captura video

La două săptămâni după ce a fost împușcat, Robert Fico se află acum într-o stare de sănătate „satisfăcătoare”, anunță echipa medicală ce are grijă de el.

Starea premierului slovac evoluează înspre bine, însă acesta va avea nevoie de o perioadă extrem de lungă pentru a se recupera, având în vedere că focurile de armă i-au pus în pericol viața, iar rănile rămase în urmă sunt destul de grave.

Starea de sănătatea a lui Robert Fico se îmbunătățește

„Convalescența premierului este în sfârşit pe drumul cel bun. Această convalescenţă va dura extrem de mult, pentru că rănile sunt foarte grave”, a declarat vicepremierul Robert Kalinak, miercuri. „După zile întregi, el acceptă acum alimentele”, a mai adăugat el după o şedinţă a guvernului slovac.

Conform lui Erik Kalinak, șeful echipei de consilieri ai premierului, care se afla la fața locului în timpul atacului, rănile lui Robert Fico ar fi putut fi letale.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a declarat că intestinul subțire a fost afectat și perforat de cinci ori, însă medicii au reușit să facă adevărate „miracole”.

„La o distanţă de numai câţiva milimetri, dacă ar fi fost atins ceva vital, aceasta ar fi putut să-i fie fatal”, a completat Erik Kalinak într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Robert Fico, împușcat

Robert Fico, împușcat. Sursa foto: X

Medicii: „starea pacientului e satisfăcătoare”

În același timp, echipa medicală care s-a îngrijit în ultimele două săptămâni de Robert Fico a transmis că tratamentul merge conform planului, iar la acest moment starea lui este „satisfăcătoare”.

„Tratamentul prim-ministrului continuă cum era prevăzut şi starea pacientului este satisfăcătoare”.

Atacul asupra lui Robert Fico s-a produs pe 15 mai, în momentul în care prim-ministrul slovac saluta susținătorii după o ședință de guvern desfășurată în Handlova, un oraș situat în centrul Slovaciei.

Robert Fico, atac

Atacator Robert Fico. Sursa foto: X

Atacatorul lui Fico, identificat drept Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat imediat de către serviciul de pază al premierului.

Un tribunal a dispus plasarea sa în arest preventiv, fiind acuzat de tentativă de omor cu premeditare.