În timp ce inspectorii Municipalității spun că zona de agrement nu era sigură și că ea va fi reconstruită, Dinu Marian, proprietarul roţii şi a zonei aferent de 100 metri pătraţi, spune că acţiunea este „orientată” de către primarul Sorin Oprecu împotriva sa.

Astăzi, Dinu Marian a făcut o plângere la Tribunalul Bucureşti. Conform Tribunalului, acţiunea de demolare ar trebui sistată până la soluţionarea plângerii. Cu toate acestea, firma angajată de Primăria Capitalei pentru a demola zona de jocuri a  încercuit proprietatea şi a încărcat atracţiile de agrement avute în proprietate de Dinu Marian.

Astfel, de dimineată, firma contractată de primărie a început acţiunile de demorale. O macara încărca în două camioane înstalaţiile de agrement. Proprietarul spune că nu ştie unde vor fi duse jocurile pentru copii, dar că el se va lupta până în pânzele albe pentru ca roata să rămână o istorie şi pentru viitoarele generaţii.

Conform proprietarului, roata ar avea toate avizele necesare funcţionării, iar el ar avea toate taxele plătite la stat. Platfoma betonată are extras de carte funciară şi este intabulată. Dinu Marian spune că ultima investiţie la roată a fost făcută în urmă cu doi ani.

Inspectorii: Roata veche de 50 de ani nu era sigură

"În vederea înfrumusețării și modernizării zonei de agrement din Parcul Herăstrău "Roata Mare" inspectorii Primăriei Municipiului București au început astăzi desființarea instalațiilor de agrement amplasate în zona sus menționată, respectiv Roata Mare, cursa de cai, pista de mașinuțe, trambuline, etc și a construcțiilor cu caracter provizoriu aparținând SC Dino Park Invest SRL, societate care în calitate de proprietar și administrator nu deține niciun document legal de amplasare a acestora pe terenul aparținând domeniului public al municipiului București din Parcul Herăstrău — parc cu regim de ansamblu monument istoric", au explicat inspectorii Primăriei Capitalei.

Municipalitatea adaugă că instalația de agrement "Roata Mare" aparținând SC Dino Park Invest SRL are o vechime de peste 50 de ani și o uzură fizică ridicată, iar instalațiile de agrement preluate de la fosta societate comercială Agrement SA au o vechime de peste 30 de ani, unele dintre ele nefiind în stare de funcționare.

Locul eliberat va avea aceeași destinație ca în prezent, respectiv loc de joacă pentru copii, relevă sursa citată.