„Am un anunț pentru persoana care a alarmat orașul Ploiești, anunțând că sunt amplasate cele două bombe: pe zi ce trece ești din ce în ce mai mult băgat în rahat.

Spre binele tău ar fi cel mai indicat să te predai și asta cât mai repede. Este 10.30, miercuri 14 noiembrie 2018 când scriu aceste rânduri și deja pe urmele tale sunt niște echipe de polițiști (atât Poliția Română cât și BCCO – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) dar și din SRI.

Gluma ta proastă este acum în atenția DIICOT. Care înseamnă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.”, scriu jurnaliştii de la ziarulincomod.ro.

Potrivit articolului 38 din Legea 535/2004:  „Alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Ancheta privind ameninţarea cu bombă, de marţi seară, de la spitalul judeţean şi un supermarket din municipiul Ploieşti, a fost preluată de poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate, au declarat miercuri reprezentanţii IPJ Prahova.

Cercetările în acest caz sunt efectuate sub coordonarea unui procuror al DIICOT.

Verificările realizate atât în interiorul cât şi în exteriorul celor două unităţi vizate s-au încheiat fără a fi depistate materiale explozive, conform anchetatorilor.În urma ameninţării cu bombă, au fost evacuaţi 30 de aparţinători ai pacienţilor internaţi la spitalul judeţean, precum şi 150 de persoane din centrul comercial din Ploieşti.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, la numărul 112, "o voce de bărbat a sesizat un atac cu bombă la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la spitalul judeţean". Persoana care a făcut sesizarea nu a mai răspuns la telefon şi urmează să fie depistată de poliţiştii de la BCCO.