Doliu la Hollywood. Actorul celebru, printre cei mai influenţi comedianţi ai secolului XX

Doliu la Hollywood. Actorul celebru, printre cei mai influenţi comedianţi ai secolului XX Sursa foto: Arhiva EVZ

A murit un celebru actor de comedie. El a fost clasat pe locul 45 în top 100 al „celor mai bune spectacole de stand-up din toate timpurile”. Comediantul suferea de o boală grea, iar medicii n-au mai putut să-l salveze.

Actorul Richard Lewis a murit marţi, 27 februarie, în urma unui atac de cord, la vârsta de 76 de ani. El a decedat „liniştit la domiciliul său din Los Angeles”, au spus apropiații. Acesta s-a făcut remarcat în serialul de comedie „Curb Your Enthusiasm”.

Actorul a apărut și în emisiunile „The Tonight Show” şi „The Late Show with David Letterman” de la NBC. Revista GQ l-a inclus în lista sa cu „cei mai influenţi comedianţi ai secolului XX” şi a fost clasat pe locul 45 în top 100 al „celor mai bune spectacole de stand-up din toate timpurile” realizat de Comedy Central în 2004.

Richard Lewis a avut multe probleme de sănătate

El s-a confruntat cu probleme de sănătate care au dus la mai multe operații. În 2016, și-a zdrobit mâna dreaptă după ce a căzut de pe acoperiș. În 2019m acesta a suferit o operație la spate legată de dureri acute de spate. La începutul anului 2020, și-a zdrobit umărul, ceea ce a dus la o altă intervenție chirurgicală.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2021, Richard Lewis a fost diagnosticat cu boala Parkinson. El a spus că nu va mai face stand-up comedy și că în schimb „se concentrează pe scris și actorie.”

S-a luptat ani de zile cu depresia

Actorul s-a luptat ani de zile cu anxietatea și depresia și a făcut terapie. El a suferit și de o tulburare de alimentație din cauza dismorfiei corporale. Acesta a fost consumator de cocaină și de metamfetamină. Dependențele sale s-au agravat în anii 1990, determinându-l pe Lewis să nu mai facă stand-up între 1991 și 1994.

Richard Lewis, supradoză de droguri și alcool

Într-un interviu acordat în 1995 publicației Santa Maria Times, Lewis a discutat despre cum moartea lui John Candy din anul precedent l-a determinat să reflecteze asupra propriei vieți și cariere. Cei doi au jucat împreună în ultimul film al lui Candy, filmul de comedie cu tematică western Wagons East.

Lewis a declarat că s-a lăsat de băutură în 1994, după ce a ajuns în camera de urgență a unui spital din cauza unei supradoze de cocaină și alcool. Apoi, el a scris o carte despre dependeța de droguri și alcool.