Cercetarea a fost efectuată în perioada 19 iulie – 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora.

Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.

Președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care au mers la vot și au indicat o opțiune. Pe locul doi, la o distanță destul de mare, se situează președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18%. Tăriceanu e urmat de Dan Barna, candidatul comun al Alianței politice „Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

În ce privește partidele politice, topul este dominat de PNL cu 31 la sută%. Urmează Partidul Social Democrat cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%. La mare distanță urmează ALDE cu 8% și Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută.

Referitor la mulțumirea față de activitatea președintelui și premierului, 47% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația președintelui Klaus Iohannis. 50% sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea lui. 23% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația premierului Viorica Dăncilă. 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.