Evenimentul Zilei > International > Rezistența anti-COVID: O tavernă se declară Zonă Liberă
Rezistența anti-COVID: O tavernă se declară Zonă Liberă

Rezistența anti-COVID: O tavernă se declară Zonă Liberă

Proprietarul unui pub din Staten Island, New York, refuză să se supună lockdown-ului impus de guvernatorul Democrat Andrew Cuomo.

„!ATENȚIE! Declarăm prin prezenta acest stabiliment o !ZONĂ AUTONOMĂ!”, proclamă panourile și afișele din fața Mac’s Public House aflat în cartierul Grant City din Staten Island, New York.

„Refuzăm să ne supunem oricăror reguli și reglementări instituite de Primarul NYC și de Guvernatorul statului NY.”

Proclamația face aluzie la zona anarhistă proclamată în Seattle, în vara aceasta, unde poliției nu i s-a îngăduit să intervină. „Zona autonomă” din Seattle a fost tolerată de primarul orașului și de guvernatorul statului Washington, deoarece aceasta fusese instituită de forțe de stânga precum Black Lives Matter.

„Amenzile curg dar nu le plătim”

În ceea ce privește amenzile venite pe adresa tavernei, co-proprietarul Mac’s, Danny Presti, citat de New York Post, spune: „În acest moment, este OK, pentru că nu le plătim. „(Departamentul Șerifului) ne trimite amenzi de câte 1000 de dolari, tot continuă să vină.Dar noi suntem în continuare aici. Nu le dăm voie să intre.”

Pe lângă amenzile de mii de dolari, pub-ul se confruntă și cu un ordin de închidere din partea Departamentului de Sănătate al statului și cu amenințarea revocării autorizației de a comercializa alcool din partea Autorității Alcoolului.

„Nu dăm înapoi. Crezi că mă sperii… spunând că nu am autorizație pentru a vinde alcool acum? Păi, știi ceva? Autorizația pentru alcool e înăuntru, pe perete. Ca să fie dată jos, trebuie să vină Cuomo personal să o facă. Vrei să vii aici și să o dai jos?”, a declarat McAlarney într-o înregistrare video pe YouTube postată vineri.

„De Bozo”, a continuat McAlarney, adresându-i-se primarului Democrat al New Yorkului, Bill de Blasio, „nu vrei să vii aici și să dai tu jos autorizația de pe perete?”.

Bacșis de 100 de dolari pentru un pahar cu apă

„Nu ezita să vii încoace, o să avem o mică discuție chiar înainte să apuci să pui piciorul pe proprietatea mea. Nu dau înapoi”, a avertizat McAlarney.

Keith Atherholt, un client care a lăsat un bacșiș de 100 de dolari după ce a consumat un pahar cu apă, a declarat pentru New York Post: „Sprijin în totalitate ceea ce face. Nu sunt de acord cu tirania absurdă pe care (guvernatorul și primarul) au instituit-o. Le-am dat 100 de dolari pentru apa asta. Nu au vrut să îmi ia bani pentru ea. Dar le-am dat banii în semn de sprijin.”

Guvernatorul Cuomo a suferit recent o înfrângere usturătoare la Curtea Supremă a Statelor Unite, instanța hotărând că locașurile de cult pot rămâne deschise, pentru a-și desfășura nestingherite activitatea în timpul lockdown-ului reinstituit ca măsură de combatere a epidemiei de COVID.