Evenimentul Zilei > International > Șoc colosal. Covid-19 închide Metropolitan Opera din New York
Șoc colosal. Covid-19 închide Metropolitan Opera din New York

Șoc colosal. Covid-19 închide Metropolitan Opera din New York

Prestigioasa instituție a anunțat că anulează sezonul 2020-2021 din cauza pandemiei, o decizie cu impact financiar devastator.

După consultarea cu oficialii din domeniul sănătății publice, conducerea operei a decis că „nu este sigur să-și reia activitățile” până când vaccinul împotriva noului coronavirus nu va fi administrat pe scară largă în rândul populației.

Autoritățile au estimat că aceasta va dura „cel puțin cinci până la șase luni” după ce vaccinul va deveni disponibil pentru toată lumea, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, nu a autorizat încă reluarea spectacolelor interioare, indiferent de amploarea lor.

Metropolitan Opera a fost una dintre primele instituții culturale majore din Statele Unite care și-a anulat întregul sezon.

Într-o situație delicată, Broadway așteaptă în mod oficial o repornire la începutul anului 2021.

Directorul general, Peter Gelb, a estimat că Metropolitan Opera trece prin „cea mai dificilă perioadă” pe care a cunoscut-o în cei 137 de ani de existență.

Anularea ultimelor opt săptămâni ale sezonului 2019-20 și a întregului sezon următor va avea ca rezultat un deficit de 154 milioane de dolari, a dezvăluit Peter Gelb.

„Unii văd opera ca pe un monument istoric, invulnerabil”, a spus cel care conduce instituția de 14 ani. „Dar este clar că nicio instituție nu este imună de un eșec financiar”.

Pentru a supraviețui, va fi necesar în special „să ne reducem costurile totale”, a indicat Peter Gelb.

Aproximativ 1.000 de angajați cu normă întreagă au fost trimiși în șomaj din aprilie. Miercuri, Peter Gelb a cerut sindicatelor să negocieze un nou acord colectiv, care să includă reduceri salariale.

„Dacă putem să-I convingem pe colaboratorii noștri să contribuie la recuperarea Met, voi avea de ce să fiu optimist”, a spus Peter Gelb.

„Metropolitan Opera pare a fi hotărât să profite de această perioadă pentru a rupe contractele noastre și cele ale altor angajați din sindicat”, a reacționat sindicatul AGMA, care reprezintă mai multe categorii de meserii în cadrul operei.

Odată cu reducerile propuse, „situația individuală și familială a membrilor noștri ar deveni nesustenabilă din punct de vedere financiar”, a afirmat sindicatul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: