Evenimentul Zilei > Actualitate > REZIDENŢIAT 2012. Ministerul Sănătăţii organizează o sesiune specială a concursului
REZIDENŢIAT 2012. Ministerul Sănătăţii organizează o sesiune specială a concursului

REZIDENŢIAT 2012. Ministerul Sănătăţii organizează o sesiune specială a concursului

Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat organizarea şi finanţarea unei sesiuni speciale a rezidenţiatului, pentru ocuparea locurilor libere din sistem.
“Încă de la începutul acestui an am avut în vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, în sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs au rămas neocupate. Acest fapt constituie o situaţie de excepţie şi poate duce la o accentuare a deficitului de medici specialişti cu care se confruntă reţeaua de asistenţă medicală. Astăzi, am aprobat cadrul juridic care permite organizarea unui nou concurs şi estimăm că vom putea organiza această sesiune la jumatatea lunii mai", a declarat ministrul Sănătăţii RITLI Ladislau, la finalul şedinţei de Guvern.
431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti.

Sesiunea specială se va organiza doar în București
Cele mai multe locuri /posturi rămase neocupate se înregistrează în specialităţile: medicină de urgenţă (117 posturi în unităţi de primiri urgenţe), medicină de familie (40 de locuri şi 59 de posturi în serviciile de Ambulanţă), neonatologie (28 de posturi), A.T.I.(18 posturi), pediatrie (12 posturi).

Concursul se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se vor face la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, iar înscrierile la rezidenţiatul pe post la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care tinerii medici doresc să concureze.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: