Evenimentul Zilei > Social > Rezervările de Revelion s-au redus la jumătate. Teama de coronavirus ține turiștii acasă
Rezervările de Revelion s-au redus la jumătate. Teama de coronavirus ține turiștii acasă

Rezervările de Revelion s-au redus la jumătate. Teama de coronavirus ține turiștii acasă

Românii au renunțat la vacanțele de Revelion din acest an, preferând să rămână acasă, în contextul pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități.

Rezervările făcute de români pentru vacanța de Revelion din acest an s-au redus aproape la jumătate, comparativ cu anul trecut. Acest lucru se datorează, în special restricțiilor impuse de autorități industriei turismului, în vederea reducerii impactului pandemiei.

Teama de infectare cu noul coronavirus, închiderea restaurantelor și interzicerea petrecerilor cu mai mult de 20 de participanți sunt tot atâtea motive pentru care românii renunță să-și mai facă rezervare pentru vacanța de Revelion.

Potrivit celor arătate de prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, dacă anul trecut, până la jumătatea lunii octombrie erau vândute în jur de 80% din vacanțele de Revelion din stațiunile montane, anul acesta situația este mult mai dificilă.

„Se vindea orice fel de pachet la orice fel de preț, iar cele mai căutate erau cele cu prețuri mari”, a afirmat Răducan, citat de profit.ro.

Turiștii evită aglomerația hotelurilor

În acest moment, rezervările au ajuns la aproximativ 50% dintre locuri, însă nici acestea nu sunt sigure, dat fiind că o parte nu au fost achitate, iar turiștii așteaptă să vadă ce se va întâmpla pe viitor, cum va evolua pandemia și dacă vor fi impuse noi restricții.

În acest context, Dragoș Răducan a precizat că turiștii preferă pensiunile, în detrimental hotelurilor, deoarece caută să evite aglomerația. Așa se face că doar 20-30% din locurile din hoteluri au fost rezervate pentru Revelion în acest moment.

În opinia prim-vicepreședintelui FPTR, turiștii care participau la petrecerile de Revelion din hoteluri o făceau pentru că doreau să fie în mijlocul atenției, să vadă lume și să fie văzuți. Acum, conform noilor reglementări, petrecerile nu mai pot fi organizate, iar turiștii au voie să mănânce doar în hotelurile lor.

„Ne va mulțumi Guvernul Bulgariei cum ne-a mulțumit și în vară, pentru că ei nu au luat măsuri atât de drastice. Toate aceste lucruri trimit de Revelion mulți turiști în Bulgaria”, a completat oficialul FPTR, conform sursei citate.