Evenimentul ZileiSocialVacanțe ieftine la TÂRGUL de TURISM al României. De ce nu are România un ghid de promovare online. Primvicepreședintele FPTR, DRAGOȘ RĂDUCAN, la telefonul de la ora 9:00

Vacanțe ieftine la TÂRGUL de TURISM al României. De ce nu are România un ghid de promovare online. Primvicepreședintele FPTR, DRAGOȘ RĂDUCAN, la telefonul de la ora 9:00

Vacanțe ieftine la TÂRGUL de TURISM al României. De ce nu are România un ghid de promovare online. Primvicepreședintele FPTR, DRAGOȘ RĂDUCAN, la telefonul de la ora 9:00
Începe astăzi Târgul de Turism al României, eveniment care are loc în perioada 21-24 februarie la Romexpo. Peste 300 de agenții de turism din 15 țări își expun ofertele de vacanță. Este prilejul cel mai nimerit pentru turiști să își cumpere vacanțe mai ieftine. Târgul va fi deschis la ora 11,00 de ministrul Turismului, Bogdan Trif, prea grăbit să ne răspundă, de aceea, la întrebări. Președintele ANAT, Nicolae Demetriade, lipsește din țară. Primvicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducan, nu a lipsit niciodată de la Târgul de Turism, fiind la curent cu tot ce mișcă în domeniu.

1. Domnule Răducan, ce reprezintă pentru federația dumneavoastră acest târg?

Este cea mai importantă manifestare expozițională, cel mai important eveniment  pentru turismul românesc, dintr-un an. Asta pentru că  este primul contact între tour operatori și revânzătorii de servicii turistice. Spre deosebire de alți ani, anul acesta va fi o cerere foarte mare pentru destinațiile interne În mod special în 2019 este foarte important pentru că sunt vauchere rămase de anul trecut, neexpirtae, vauchere emise anul acesta, cu care turiștii vin la târg în dorința de a prinde reducerile, early booking. Plus reducerile care se fac pe timpul târgului, care cumulate cu reducerile aferente acestei perioade pot duce la discounturi de până la 35-40%.

 

2. Pe lângă agențiile de la noi, sunt prezente și multe agenții de tursim din străinătate, cu oferte ..

Da, cei fideli destinațiilor externe vor căuta în continuare reduceri, de aceea vin la târg. Care se cumulează. Sunt reducerile din această perioadă pe early booking , care se găsesc oricum. Plus reducerile de pe perioada târgului, plus oferte speciale extraordinare, pe care le găsești numai la anumite agenții. În acest fel pot fi cumpărate  vacanțe în străinătate chira și cu un discount de 50%.

3. Anul trecut, ministrul Turismului anunța că România va avea un ghid turistic online, precum și un nou clip de promovare a României. Știți dacă vor fi prezentate la Târgul de Turism?

 

Nu am cunoștință despre lansarea acestui ghid. Nu am fost informați că ar fi fost făcut.  Iar în privința clipului de promovare probabil că se referă la cel cu acazia Centenaruluii. Cel contesat de opinia publică, inclusiv de către specialiștii din Turism..  Au fost discuții mari în mediul online. E un clip de promovare a României pentru români. Pentru că străinii nu înțeleg monumentele, evenimentele care sunt prezentate în acolo în clip. Si sunt promovate orașe în detrimentul altora care au valoare turistică. E părerea mea . Este singurul clip de promovare de care am cunoștință.  

 

 

 

 


Accesează: