Am să vă spun ce m-a făcut să abordez în acest mod subiectul despre medici. Care medici sunt ba eroii pandemiei, ba cei care mistifică numărul decedaților, ba sărmanii care sunt țintuiți acasă de Grupul Strategic și opriți să-și trateze sau să opereze pacienții. Târâți, la grămadă, într-un război mediatic care nu-i al lor.

Un articol citit ieri, pe site-ul Libertatea, sunt convinsă că a stârnit multora o imensă revoltă, aidoma cu a mea. Tragedia cazului prezentat și compasiunea pentru o familie aflată într-o grea cumpănă au trecut în plan secund în fața explicațiilor date de un medic, ditamai managerul Maternității Giulești, în acte oficiale numită ”Spitalul Clinic Dr. Panait Sârbu”. De data aceasta, medicul-profesionist, medicul-om, medicul-erou a apărut ca medicul-manager-infatuat, medicul-neom, medicul-miștocar. Și veți înțelege de ce.

Un bărbat din București, tată a trei copii mici, a cerut disperat ajutor jurnaliștilor pentru a ieși dintr-o situație care i se prezenta fără ieșire. E vorba de viață și de moarte, dar și de viitorul copilașilor lui.

Adrian Iliescu a povestit că, pe 19 mai, soția lui Elena Iliescu, în vârstă de 35 de ani, s-a internt la Maternitatea Giulești, pentru a naște al treilea copil. De data aceasta nu a născut normal. Nu știe ce s-a întâmplat pentru că el nu a avut și nu are acces în spital din cauza pandemiei. În timpul operației de cezariană, femeia a pierdut foarte mult sânge, a făcut stop cardio-respirator și, după ce medicii au resuscitat-o 45 de minute pentru a reveni la viață, a intrat în comă.

Tatăl a fost sunat abia a doua zi, pe 20 mai, după-amiază, și i s-a spus că are o fetiță sănătoasă, dar că e o problemă cu soția. Era în comă. I s-a spus că „ceva nu a mers bine”. Și nici acum, după o lună de zile, Adrian Iliescu nu a aflat ce s-a întâmplat cu soția lui, ce face, cum arată. Știe doar că, după câteva zile de la intrarea în comă, a fost transferată în secția ATI a Spitalului Universitar (Municipal). Asta i s-a spus tot la telefon, de o asistentă. Nimeni din conducerea Maternității, niciun medic nu i-au dat niciun fel de relație amărâtului de soț, care are fetița de o lună abandonată forțat la Giulești, iar acasă, doi copii mici cu care trebuie să stea.

Citiți incredibila declarație a managerului, dr. Marcel Moisa, care pur și simplu le vorbește în zeflemea jurnaliștilor care au cerut date despre caz!

„Dacă eu aș ști ce s-a întâmplat, nu aș fi aici. Habar nu am ce s-a întâmplat. Ar putea să fie orice credeți dumneavoastră. Da, am vorbit cu medicul care a avut-o în grijă. Dar credeți că medicul care a fost acolo știe? Nu știe! Suntem oameni, nu roboți”, a declarat dr. Moisa pentru Libertatea.

Dar asta nu e tot! Soțul femeii în comă se confruntă și cu o problemă birocratică și absurdă, dar pentru care managerul invocă o lege.

Având în vedere că nu are cine să se ocupe de ceilalți doi copii rămași acasă, Adrian Iliescu riscă să își piardă locul de muncă. Angajatorii nu îl cred că soția lui este în comă, pentru că ”nu are nici o hârtie la mână” care să dovedească lucrul ăsta. Iar managerul Marcel Moisa nu numai că nu găsește soluție, dar nici nu se abține să facă mișto, fiindcă tâmpit nu poate fi.

”Eu nu pot să îi dau soțului hârtie că doamna a născut la noi. Nu le putem da oricui. Eu știu că e soțul ei, numai că doamna ar fi trebuit să gireze, printr-o semnătură, că este de acord ca soțul să aibă acces la datele ei. Eu știu că doamna este în comă, dar când a intrat în spital, nu era. Și atunci nu l-a delegat pe dânsul. Asta e. Nu am făcut eu legea asta”, a mai declarat, pentru Libertatea, dr. Moisa, managerul Maternității Giulești, spital unde lucrează și soția sa, dr. Corina Moisa, medic primar Anestezie-Terapie Intensivă (ATI).

De ce punctez că acolo lucrează și soția. Pentru că nu-mi vine a crede că n-ar găsi soluții dacă soția sa s-ar confrunta cu niște probleme în spital. Nu știu dacă doamna doctor Moisa a participat la cezariana Elenei Iliescu, dar sigur știe ce s-a întâmplat cu pacienta care a intrat în comă.

De ce am spus că dr. Marcel Moisa face mișto de jurnaliști, fiindcă tâmpit nu poate fi. Păi, ar putea fi așa un medic, manager de mulți ani de zile, medic în sistemul privat, deținător de pensiune la Comarnic și des partener de contracte pentru termoficarea spitalului cu firma fiului său, căruia îi plătește la timp lucrările de reparații?!

Așadar, dacă concluzia e că Marcel Moisa se pricepe la multe, îi rugăm pe ministrul Sănătății Nelu Tătaru și pe doamna primar general Gabriela Firea, care are în portofoliu Maternitatea Giulești, să-l scuture ei de miștocăreală pe multi-dezvoltatul doctor și să afle ce s-a întâmplat cu Elena Iliescu de a intrat în comă, precum și modalitatea în care soțul să obțină o hârtie că nevasta lui e în această stare gravă, țintuită într-un pat de spital unde familiei îi este interzis să o vadă. Nu-l lăsați pe acest nefericit tată și fără serviciu, că n-are nici pensiune moștenită, nici afaceri cu bani publici nu face. Va trebui să crească trei copii.