Alin Popa a postat pe contul său de facebook o declarație anti-PSD și a anunțat că va convoca, vineri, o ședință a Comitetului Județean de Conducere al filialei PNȚCD pentru a discuta cu colegii săi situația în care a fost pus partidul de către ”conducătorul său vremelnic”, Aurelian Pavelescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi seară, alianța dintre PSD și PNȚCD în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European.

Alin Popa, președinte PNȚCD Alba:

  • ”Negociem orice, dar nu negociem principii ! (Corneliu COPOSU). Creștin democrația nu poate face alianțe pentru alegeri cu social-democrația care la noi este un socialism cu tente sud-americane.
  • Profund mâhnit, țărănist de 30 de ani, și președinte al Organizației Județene ALBA a PNȚCD, dezaprob virarea partidului spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă.
  • Faptul că nici președintele Iohannis nu se ridică la nivelul așteptărilor noastre nu este un motiv să ne aliem cu un partid cu manifestări deplorabile.
  • Eu vreau ca mâine când ies pe stradă să merg cu fruntea sus și să nu-mi fie rușine că aparțin acestui partid, chiar dacă acum conducătorul său vremelnic a greșit grav.
  • Tot ce am scris este în nume personal. Am convocat o ședința a Comitetului Județean de Conducere pentru a ne consulta și a emite o declarație care să exprime voința organizației județene față de această alianță rușinoasă în care de fapt noi nu primim nimic, ca partid.
  • Mă suna oamenii din teritoriu și spun că le este rușine să se uite în ochii multor semeni. Li se cer explicații. Ce explicații să dai ? Ar fi multe dar nu-și au rostul acum”.