Evenimentul Zilei > Social > Revoltă la Facultatea de Drept! Studenții sunt la capătul puterilor…
Revoltă la Facultatea de Drept! Studenții sunt la capătul puterilor…

Revoltă la Facultatea de Drept! Studenții sunt la capătul puterilor…

Studenții Facultății de Drept din cadrul Universității București sunt indignați din cauza creșterii taxelor de școlarizare

Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității București a propus creșterea substanțială a taxelor de școlarizare, fapt ce a atras nemulțumirea studenților.

Tarifele ar urma să fie mărite astfel: Pentru programul de nivel licență – de la 3.500 la 5.450 lei pe an, reprezentând o creștere de 55,71%.

Pentru programul de nivel masterat – de la 3.800 la 10.900 lei pe an, reprezentând o creștere de 186,84%.

Pentru programul de nivel doctorat – de la 6.500 la 22.400 lei pe an, reprezentând o creștere de 244,61%.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă nemulțumirea într-un comunicat public.

„Propunerea survine într-un context național sensibil determinat de riscul de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2 și a măsurilor stabilite prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, implementate de către Universitatea din București începând cu data de 11 martie 2020.

În mod categoric o măsură privind creșterea semnificativă a cuantumurilor taxelor de școlarizare impune realizarea unei analize prealabile și consultarea membrilor comunității universitare, inclusiv a studenților și a reprezentanților organizațiilor studențești legal constituite, fapt ce este dificil de realizat în contextul actual”, spun studenții.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: