Șoferul căruia, astăzi, polițiștii îi luaseră permisul de conducere pentru depășirea neregulamentară, s-a enervat atât de tare încât s-a dus în fața sediului Serviciului Poliției Rutiere Constanța, a vărsat în interiorul mașinii conținutul unei sticle cu benzină și i-a dat foc. Cei care s-au sesizat au fost polițiștii Secției 4, care au ajuns rapid la fața locului.

”Polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unui protest spontan privind măsurile luate de polițiștii rutieri împotriva sa, un bărbat de 33 de ani și-ar fi incendiat autoturismul. În urma verificărilor, s-a constatat că, în perioada 2016-2020, bărbatul a fost sancționat contravențional de 7 ori de polițiștii rutieri, iar în cursul zilei de astăzi i-a fost reținut permisul de conducere pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Bărbatul din comuna 23 August avea în istoric sancțiuni pentru nefolosirea centurii de siguranță, viteza excesivă, inspecție tehnică expirată. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie deferit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propunere de arestare.