Revolta calugarilor, insangerata

Revolta calugarilor, insangerata

Cel putin trei calugari budisti au fost ucisi si alti cateva zeci au fost raniti, ieri, la Rangoon, dupa ce armata din Myanmar a deschis focul asupra manifestantilor in favoarea democratiei.

Dupa ce, luni si marti, demonstratiile de protest au luat amploare, ajungandu-se pana la 100.000 de participanti, junta militara la putere in Myanmar (fosta Birmanie) a trecut la masuri represive. La Rangoon s-a impus interdictia de circulatie pe timp de noapte, accesul in oras a fost restrictionat si mai multi disidenti au fost arestati.

Totodata, s-au amplasat baricade in preajma marii pagode Shwedagon, iar primii protestatari aparuti in zorii zilei in preajma lacasului au fost intampinati cu bastoane pe spinare. Ceva mai tarziu, fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea stransa in jurul pagodei Sule.

Vazand ca oamenii se incapataneaza sa ramana pe loc, armata a tras focuri de avertisment. Ulterior, s-a tras in plin asupra multimii. Liderii occidentali sunt alarmati de situatia din Myanmar, motiv pentru care ieri a fost convocata o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Ne puteți urmări și pe Google News