Evenimentul Zilei > Social > Revine examenul de treaptă? Ministrul Educației consideră că este nevoie de o evaluare intermediară în liceu
Revine examenul de treaptă? Ministrul Educației consideră că este nevoie de o evaluare intermediară în liceu

Revine examenul de treaptă? Ministrul Educației consideră că este nevoie de o evaluare intermediară în liceu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că elevii de liceu ar fi mult mai bine pregătiți dacă s-ar introduce o evaluare intermediară.

„Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noștri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo. Dacă vă uitați la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm același lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim niște soluții. Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în așa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârșitul examenului de bacalaureat", a precizat Andronescu, la România TV.

În același timp, ministrul Educației consideră că programele școlare au nevoie de o revizuire deoarece sunt foarte multe informații pe care elevii trebuie să le asimileze într-un timp scurt.

„Aceasta este o altă direcție de acțiune (…). Materia noastră este excesiv de condensată pentru vârsta elevului din gimnaziu şi atunci o altă măsură pe care trebuie să o luăm este să revizuim programele școlare. Este extrem de important acest lucru. Sunt multe idei, nu se pot face peste noapte toate, încercăm să le demarăm"", a specificat Ecaterina Andronescu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: