Evenimentul Zilei > Social > Revine Denise Rifai la Realitatea TV? Guşă aruncă bomba media! Avem News alert
Revine Denise Rifai la Realitatea TV? Guşă aruncă bomba media! Avem News alert

Revine Denise Rifai la Realitatea TV? Guşă aruncă bomba media! Avem News alert

Într-un interviu acordat recent jurnaliştilor de la DC News, Cozmin Guşă a vorbit despre cum a influenţat plecarea lui Denise Rifai audienţa Realitatea Plus.

Declaraţiile sale pot reprezenta un mesaj indirect transmis fostei vedete a postului, dar şi Mădălinei Dobrovolschi, cea care a înlocuit-o pe Denise Rifai la Realitatea Plus. Şi cum una dintre legile dure ale televiziunii spune că „pe sticlă” rezistă doar cei care produc rating, rămâne de văzut ce efect vor avea declaraţiile lui Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii postului.

„Era normal că dacă pleacă Denise Rifai, audienţa scade. Ea avea trei ore în prime-time, o audienţă foarte mare, bătea şi Digi şi B1 de fiecare dată.

Vorbim aici de un electorat de centru, centru-dreapta, unde este mai multă concurenţă. În rest, este bătaia clasică între Antena 3 şi România TV pentru electoratul de stânga, centru-stânga.

Acum situaţia s-a inversat, dar e un lucru normal. Greu construieşti o vedetă şi, la fel ca Rareş Bogdan, Denise Rifai ajunsese o vedetă unghiulară, adică îşi domina slotul cu autoritate, avea credibilitate, nu e simplu să recuperezi.

Dar hai să nu bârfim. Eu îmi aştept dividendele la sfârşitul anului 2020, din poziţia mea de acţionar, aşa că îmi doresc ca audienţa să crească în continuare pentru ca să încasăm mai mult”, a explicat Cozmin Guşă la DC News.

Evz.TV. Dosare de presă. Viața secretă a lui Denise Rifai

Vă reamintim că Denise Rifai a decis recent să întrerupă colaborarea de lungă durată cu Realitatea Tv. Redăm mesajul postat în acel moment:

„Știu că mă așteptați mâine seara să fim împreună la #LegilePuterii. Mai ales acum, într-o astfel de situație, când România este într-o criză despre care nimeni nu poate spune cum și mai ales când se va încheia!

Însă o să vă spun și dvs ce am hotărât încă de joi la prânz, înainte de a intra în emisie. Am decis să demisionez de la Realitatea și este un act Unilateral. Iar motivul este unul cât se poate de simplu: între mine ca jurnalist și noua linie editorială a postului s-a instalat o incompatibilitate evidentă.

Eu sunt Denise Rifai Moderator și Realizator al emisiunii #LegilePuterii. Și așa o să rămân! Și nu pot lucra ca profesionist și om care am trăit zi de zi prin emisiunea pe care o realizam, în acest nou climat pe care cu siguranță l-ați remarcat și dvs

Plec așadar de la noua Realitatea Plus, dar cu Acea Realitatea TV, care astăzi nu mai e, în suflet! Sunt mulțumită că am avut parte de 9 ani de activitate jurnalistică așa cum scrie la carte, în această televiziune care, în toți anii aceștia, a fost o insulă de independență jurnalistică. Poate singura!

Iar pe dvs, iubiții mei telespectatori, promit să vă iau cu mine, pe toți, Acolo unde o să merg și eu ! PS. Știti ce nu pricep unii? Că Presa nu se vinde. Se face! Iar eu sunt și rămân Jurnalist.”