După ce a fost ales director de comunicare al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), comisarul șef Christian Ciocan a fost desemnat să preia și funcția de purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Alexandru Ioan Cuza” (FSDPR „Alexandru Ioan Cuza”). Federația din care face parte și SNAP este afiliată la Blocul Național Sindical.

În plus, fostul ofițer de presă al Poliției Capitalei și al Poliției Române a fost numit vicepreședinte al Sindicatulu National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din sistemul national de pașapoarte, regim permise de conducere și înmatriculări vehicule.

Așa cum reiese din Decizia semnată de președintele FSDPR „Alexandru Ioan Cuza”, comisarul șef Ionel Babuș, Christian Ciocan va participa, începând cu data de 30 august 2018,  ca și reprezentant al acestei formațiuni sindicale, la ședințele de dialog social organizate de  Ministerul Afacerilor Interne.

„Toate eforturile noastre reale sunt pentru oameni și nicidecum împotriva vreunei instituții.Vom căuta soluții și vom oferi mai multe variante decidenților pentru a rezolva, împreună cu aceștia, problemele cu care se confruntă polițiștii. Decidenții vor avea în noi un partener în adevăratul sens al cuvântului. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, ne-a transmis comisarul șef Christian Ciocan.