Evenimentul Zilei > Horoscop > Reuters Institute: COVID-19 influențează sănătatea mentală a jurnaliștilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Reuters Institute: COVID-19 influențează sănătatea mentală a jurnaliștilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Reuters Institute: COVID-19 influențează sănătatea mentală a jurnaliștilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ai unele dificultăţi, dimineaţa. Începi greu ziua, parcă ai fi ruginit! Este explicabil chiar dacă eşti în vacanţă. Şi distracţia oboseşte, cu atât mai mult dacă eşti la muncă. Relaxează-te!

30 iulie 

 

Reuters Institute: COVID-19 influențează sănătatea mentală a jurnaliștilor. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Pe 30 iulie s-au născut Emily Bronte, Henry Ford, Arnold Schwarzenegger, Kate Bush, Giorgio Vasari, Peter Balogh, Silvan.

Pe 30 iulie, în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Sila, Silvan, Crescent, Epenet, Andronic, Iulita şi Valentin din Umbria.

 

COVID-19 influențează sănătatea mentală a jurnaliștilor. Numeroși jurnaliști au probleme serioase în mediatizarea pandemiei, se spune într-un raport al Reuters Institute.

Jurnaliștii care relatează despre criza Covid-19 se confruntă cu simptome de anxietate și depresie. Chiar și jurnaliștii experimentați care lucrează pentru marile organizații media bine finanțate, au, adeseori, probleme emoționale legate de ceea ce li se cere în reportajele despre pandemie.

O anchetă a Reuters Institute, făcută de catedra de jurnalism a Universității din Toronto, a pus jurnaliștilor mai multe întrebări legate de munca lor și de sănătatea lor mentală în perioada crizei sanitare. Studiul a fost condus de dr. Anthony Feinstein, profesor de psihiatrie la Universitatea din Toronto și de neuropsihiatrul Meera Selva. S-a pornit de la impactul emoțional asupra jurnaliștilor în situația în care aceștia se confruntă cu evenimente extreme, cum au  fost  9/11, războiul din Irak, crima organizată din Mexic, invazia refugiaților în Europa și în alte situații critice.

Au fost întrebați 73 de jurnaliști din organizații de presă internaționale despre condițiile lor de muncă și starea lor emoțională. Toți lucraseră la materiale legate de pandemie. Majoritatea celor care au răspuns , circa 70%, nu au ascuns faptul că suferă de un oarecare nivel de anxietate. Răspunsurile a 26% dintre ei sugerează că au o anxietate clinică semnificativă, compatibilă cu un diagnostic de tulburări anxioase generalizate, cu simptome de neliniște, nervozitate, insomnie, concentrare slabă și oboseală.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: