Evenimentul Zilei > International > Retragerea lui Putin de la putere va fi influențată de trei factori: „În trei sau patru luni, cred că va avea loc o schimbare crucială”
Retragerea lui Putin de la putere va fi influențată de trei factori: „În trei sau patru luni, cred că va avea loc o schimbare crucială”

Retragerea lui Putin de la putere va fi influențată de trei factori: „În trei sau patru luni, cred că va avea loc o schimbare crucială”

Retragerea lui Vladimir Putin este aproape. Liderul de la Kremlin ar putea lua decizia în lunile ce urmează, potrivit fostului premier rus Mihail Kasianov.

Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și ar putea „evada” peste doar câteva luni, spune Mihail Kasianov.

Potrivit fostului premier rus, Putin nu va fi forțat de cineva să facă această alegere, ci o va lua de unul singur.

„Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea determina pe Putin la o astfel de decizie de a scăpa cumva”, a precizat fostul premier.

Trei factori vor duce la retragerea accelerată a lui Putin

Conform precizărilor sale, cele trei elemente care ar duce la căderea fulminantă a liderului rus ar consta în faptul că armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii.

De asemenea, ordinul de mobilizare al lui Putin determină creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți.

Un ultim factor este reprezentat de efectul sancțiunilor occidentale care nu încetează să apară și care lovesc puternic în tot ceea ce ține de Rusia.

Potrivit spuselor lui Kasianov, în trei sau patru luni va avea loc o schimbare crucială, scrie Sky News.

Apropiații lui Putin discută înlăturarea acestuia

În ultimele săptămâni în spațiul public au apărut numeroase informații potrivit cărora apropiații liderului de la Kremlin se pregătesc să-l dea pe acesta jos de la putere.

Există două opțiuni care îl vizează, însă cel mai probabil Vladimir Putin va fi înlocuit cu o figură mai „credibilă”, spune Leonid Nevzlin, om de afaceri ruso-israelian și fost șef al gigantului Yukos.

Mulți dintre apropiații lui Putin nu mai sunt convinși de activitatea pe care acesta o are și sunt decizi să-l înlocuiască cu o figură mai credibilă.

„Nu pot să spun cine, dar oameni foarte importanți discută despre asta. E timpul ca Vova să se îmbolnăvească. Înseamnă că ar trebui să se pensioneze… În orice mod, va părăsi spațiul public”, a menționat oligarhul Nevzlin.

Potrivit acestuia, apropiații liderului de la Kremlin vor să evite o probabilă revoluție sângeroasă, având în vedere că deciziile lui au început să displacă tot mai multor oameni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: