Vladimir Novosadiuk este considerat a fi o persoană apropiată omului de afaceri Ilan Shor. A fost membru al organului de conducere a Băncii Sociale, controlate de Shor.

Numele lui Novosadyuk și cel al soției sale, Rita Zwick, au figurat și în rapoartele Kroll. Totodată, Rita Zwick deține două posturi de televiziune controlate de Shor – Orhei TV și Televiziunea Centrală, scrie Unimedia.

Amintim că luni, Legislativul din Republica Moldova a ridicat, luni, imunitatea parlamentară deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova,

Marina Tauber va fi cercetată pentrudevalizarea băncii Unibank. De la tribuna Parlamentului din Republica Moldova, procurorul general, Dumitru Robu, a spus că cele două, ar fi „favorizat fraudarea sistemului bancar”. Înaintea votului pentru ridicarea imunității, Tauber spunea că acuzațiile ce i se aduc ar fi inventate din rațiuni politice și sunt nefondate. Ilan Șor a fugit din țară după ce a fost condamnat la închisoare în primă instanță pentru frauda bancară,

Momentul reținerii deputatei Marina Tauber a fost surprins. Din imagini se vede că mai mulți susținători ai formațiunii Șor încearcă să împiedece reținerea acesteia, dar fără succes.