Evenimentul Zilei > Actualitate > Reţetă-şoc a unui temut interlop. Cum vrea să facă avere? Da, e legal în România
Reţetă-şoc a unui temut interlop. Cum vrea să facă avere? Da, e legal în România

Reţetă-şoc a unui temut interlop. Cum vrea să facă avere? Da, e legal în România

Prezent în topul celor mai periculoşi interlopi din România, celebrul Costel Corduneanu a divulgat ce planuri are după ce a fost eliberat recent din închisoare.

Astfel, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la cotidianul Bună Ziua Iaşi, cel liderul interlop al clanului Corduneanu a dezvăluit că vrea să scrie cărţi.

Sursa de inspiraţie o reprezintă viaţa lui şi ar urma să acopere 3 volume: unul despre cine este el, unul despre justiţia din România şi unul despre închisorile noastre.

Costel Corduneanu doreşte astfel să marcheze retragerea din lumea interlopă, despre care a susţinut că nu are nicio legătură cu el.

Mai jos regăsiţi câteva concluzii ale fostului luptător după ce a executat 2 ani 5 luni și 2 zile din totalul pedepsei de 3 ani, despre care puteţi citi aici.

Conform sursei citate, Costel Corduneanu a precizat că nu este altceva decât un cetăţea ca oricare altul şi că n-a folosit violenţa decât pentru a se apăra.

Puşcăria a lăsat urme în sufletul său

„Am ieșit din pușcărie unde am stat 23 din 24 de ore în celulă. Stare mea de sănătate nu mi-a permis să ies mai mult la activități. A fost o perioadă grea.

La pușcărie nu este ușor. Pentru cei slabi de înger sau pentru cei care intră fără o recomandare e foarte greu. Eu nu mă plâng de pușcărie, a trecut.

Vreau în schimb să nu mai ajung acolo. Am 50 de ani, vreau să am grijă de copii, de nepoți. Nu mai vreau să am probleme cu legea”, a transmis unul dintre cei mai temuţi cetăţeni din Iaşi.

Mai departe, Costel Corduneanu a explicat jurnaliştilor de la bzi.ro că are o vârstă şi nu îşi mai doreşte să experimenteze atmosfera din spatele gratiilor.

„Eu nu sunt un om agresiv, nu am omorât pe nimeni, nu am căutat scandal niciodată. Dacă vine unul la mine să-mi dea în cap, trebuie să mă apăr.

De asta spun că nu vreau să mai ajung la pușcărie, dar nu știi niciodată ce va fi. Eu nu am spus niciodată că nu am greșit. Mi-am recunoscut greșelile.

Am vrut să fiu judecat pe drept. Am stat închis, iar după ce m-am eliberat, s-a demonstrat că fapta pentru care am stat închis nu există.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că am fost judecat pentru numele meu, pentru Corduneanu, nu pentru faptă.”

Nu este interlop „sau ce se mai spune”

Recent eliberatul din închisoare a arătat că este foarte deranjat pentru că i s-a pus eticheta de interlop, amintind de perioada în care a reprezentat România ca sportiv:

„Eu nu sunt interlop, nu am clan sau ce se mai spune. Eu sunt un fost sportiv, un campion care a reprezentat România în toată lumea.

Am fost fratele mai mare, am avut grijă de familia mea și i-am învățat ce am considerat eu că este bine. Fiecare dintre frații mei au făcut pe urmă ce au considerat ei.

Eu nu pot răspunde pentru faptele lor. Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie.

Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr am reacționat și când am fost provocați, dar atât. Ne-am văzut de treaba noastră.

Nu noi suntem problema, mafia este în altă parte. Că suntem noi pușcăriași? Acum au ajuns primari la pușcărie, medici și tot așa. S-a schimbat treaba.”

Planuri serioase, gata cu greşelile

Conform propriilor spuse, regimul de detenţie chiar şi-a pus amprenta asupra lui şi i-a insuflat o altă viziune asupra vieţii. O reeducare reuşită din câte se pare…

„Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns!

Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic. Mă știe toată țara, cum să fiu tratat? Am avut același statul ca al colegilor de celulă.

Am fost, însă, respectat atât de ei, cât și de gardieni. Nu am ce să spun. Ar trebui să fie schimbate condițiile din penitenciare, dar nu vreau să spun mai multe. Una peste alta, la pușcărie este greu.”

explicaţie foto: „cetăţeanul-model” Costel Corduneanu şi un alt cetăţean cunoscut în Bucureşti, Nuţu Cămătaru, împreună la o petrecere

sursa: bzi.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: