Evenimentul Zilei > Justitie > Panică pe străzile din România. Liderul interlopilor a fost eliberat din închisoare
Panică pe străzile din România. Liderul interlopilor a fost eliberat din închisoare

Panică pe străzile din România. Liderul interlopilor a fost eliberat din închisoare

Costel Corduneanu, unul dintre cei mai de temut lideri interlopi din România, a fost eliberat din închisoare.

„Admite contestaţia formulată de petentul condamnat CC, în prezent deţinut în Penitenciarul Târgu Mureș. Desfiinţează Sentinţa Penală nr. 762 din data de 20 august 2020 a Judecătoriei Târgu Mureş. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului CC.

Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor legale privind revocarea liberării condiţionate. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, este decizia Tribunalului Mureș.

În motivarea în fapt a cererii formulate la mijlocul lunii august, Costel Corduneanu a arătat că îndeplinește toate condițiile prevăzute de art. 100 din Codul penal: a executat 2 ani 5 luni și 2 zile din totalul de 3 ani, se află în regim semideschis, a achitat integral toate obligațiile civile, „s-a îndreptat și se poate reintegra în societate”.

De asemenea, Costel Corduneanu a motivat că „este cunoscut cu afecțiuni cardiace severe, fiind și operat și că are trei copii în întreținere”.

Costel Corduneanu a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la începutul anului 2020, într-un amplu dosar instrumentat de DIICOT timp de aproape un deceniu.

Presa a catalogat demersul justiției un fiasco, având în vedere că dintre cei 27 de inclulpați din dosar – toți acuzați de activități de crimă organizată – doar 3 au fost condamnați definitiv, printre ei aflându-se și Costel Corduneanu, cel mai mare dintre frații corduneni, considerat lider al clanului. Acuzația care l-a înfundat pe Costel Corduneanu era de fapt o banalitate, în comparația cu acuzațiile grave care îi erau aduse de procurori, respectiv că acesta și-a spionat soția.

De menţionat, că 24 dintre cele 27 de persoane inculpate au scăpat de principalele infracţiuni pentru care fraţii Corduneanu şi aşa-zişii lor locotenenţi au fost incriminaţi, fie pentru că nu au fost probate, fie pentru că s-au prescris, scrie RomaniaTV.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: