Pepenele roșu este suculent și răcoritor. Mai bine zis, este perfect pentru zilele de vară. Dar, prin simpla adăugare de castraveți, mentă, ceapă roșie și feta, veți obține o salată de vară deosebită.
Este echilibrul perfect de arome dulci și sărate care se va potrivi la orice masă de vară.
Ingredientele pentru salata cu pepene roșu și feta
- ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri de oțet de vin roșu
- sare
- pepene roșu fără semințe tăiat cubulețe
- castravete tocat
- feta sfărâmată
- mentă tocată
- ceapă roșie tăiată felii subțiri
Cum se prepară salata de pepene roșu și feta
Dressing: Se folosește oțet de vin roșu, ulei de măsline și sare pentru a crea dressingul. Nu ezitați să ajustați după gust! Puteți înlocui oțetul de vin roșu cu oțet balsamic.
Pepenele roșu: Alegeți un pepene fără semințe dacă puteți. Dacă nu găsiți unul, atunci îndepărtați semințele înainte de a-l tăia în cuburi.
Castravete: Am adăugat un plus de aromă cu castravete tocat. Nu este obligatoriu să-l puneți, dacă vreți să simtiți mai mult aroma pepenului.
Feta: Gustul sărat și compoziția sfărămicioasă a brânzei este potrivită în combinație cu pepenele roșu. Totuși, dacă nu doriți să puneți feta, se pot folosi atât mozarella, cât și brânză de capră.
Mentă: Menta va oxida odată tăiată și se va înnegri. Cel mai bine este să o adăugați rapid, după ce toate ingredientele sunt amestecate. Dacă începe să se oxideze, adăugați mai multă mentă proaspătă deasupra chiar înainte de servire pentru culori uimitoare.
Ceapă roșie: Pentru a elimina o parte din gustul aspru al cepei roșii, tăiați-o felii și înmuiați-o în apă timp de aproximativ 15 minute. Apoi, scurgeți-o și uscați-o înainte de utilizare.
Instrucțiuni pas cu pas
- Primul pas în prepararea acestei salate este crearea dressingului. Într-un castron mic, bateți toate ingredientele împreună. Alternativ, puteți adăuga toate ingredientele pentru dressing într-un borcan mason și agitați până se combină.
- După ce ați tăiat pepenele, castravetele, menta și ceapa roșie, adăugați-le pe toate în bolul în care doriți să serviți salata. Puteți adăuga feta sfărâmată acum, sau așteptați până când este complet amestecată pentru a o pune deasupra.
- Odată ce aveți toate ingredientele în bol, este timpul să adăugați dressingul. Adăugați-l la salată și amestecați totul pentru a se combina. Este recomandat să adăugați dressing-ul ușor, nu tot deodată.
- Pentru a vă completa salata, este recomandat să adăugați mai multă mentă proaspătă deasupra și câteva fărâmituri de feta dacă vă place gustul picant.
- Această salată se servește atunci când este făcută pentru a conferi o aromă cât mai proaspătă. Dacă nu este servită la timp, ingredientele se înmoaie și își pierd din aromă, notează delish.com.
- Datorită echilibrului dulce și sărat, această garnitură ușoară de vară se potrivește perfect cu pui la grătar, somon, friptură la grătar sau chiar cu un burger.