Mușchi de porc cu ciuperci. Rețeta perfectă pentru o masă în familie
- Ramona Rotaru
- 28 august 2023, 21:15
Mușchiuleț de porc suculent, servit alături de ciuperci și un sos cremos, este rețeta perfectă pentru o masă în familie. Nu este o rețetă greu de preparat, iar rezultatul final va bucura papilele gustative. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de multă experiență în bucătărie dacă urmezi pașii de mai jos.
Rețeta de mușchi de porc cu ciuperci este una destul de rafinată ca și gust. Chiar dacă nu este greu de preparat, trebuie să acorzi o atenție mai mare modului în care gătești carnea. Nu necesită multe ingrediente, iar rezultatul final va fi pe gustul întregii familii. Nu necesită multă experiență în bucătărie, iar dacă respecți pașii detaliați mai jos, vei obține un preparat perfect.
Rețeta de mușchi de porc cu ciuperci și sos
Ingrediente pentru rețetă:
- 4 medalioane de mușchiuleț de porc
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- 500 de grame de ciuperci, curățate și tăiate
- 1 linguriță de unt
- Puțin vin alb
- Tarhon
- 200-300 mililitri de smântână lichidă
- Coajă de lămâie
- 2 căței de usturoi
Rețeta pas cu pas:
1. Mușchiul de porc se așează într-o tigaie antiaderentă, dar care poate fi băgată la cuptor, și se lasă la prăjit aproximativ două minute pe fiecare parte, până se dezlipesc singure.
2. După ce fiecare parte a mușchiului de porc s-a rumenit, băgă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius tigaia și lasă carnea să se pătrundă mai bine. Mușchiul are nevoie de încă maxim 10 minute pentru a fi gătit.
3. Ciupercile se pun într-o altă tigaie antiaderentă, încinsă înainte, cu o bucățică de unt și puțin ulei de măsline. Se sărează și se lasă câteva minute pentru a se rumeni. Apoi se pune peste ciuperci puțin vin alb și smântâna lichidă. Se asezonează cu piper, tarhon, usturoi și coajă de lămâie.
4. După ce mușchiulețul de porc și sosul de ciuperci s-au făcut, rețeta este gata. Nu trebuie decât să le așezi pe farfurie, după bunul plac. Preparatul poate fi servit alături de cartofi copți, fasole verde sau sparanghel tras la tigaie. Poate fi servit și cu o salată verde sau roșii.
Pentru cei care iubesc pătrunjelul, peste sosul de ciuperci cu smântână, pot adăuga puțină verdeață. Farfuria va avea un alt aspect, dar și un gust diferit.