Dovlecei umpluţi cu legume. O rețetă simplă și aromată

Dovlecei umpluţi cu legume. O rețetă simplă și aromată Sursa foto: Pixabay

Dovleceii sunt foarte versatili, ceea ce îi face ideali pentru a fi folosiți în nenumărate rețete de vară și nu numai. 

Rulade de dovlecei umpluţi cu legume. Dovleceii sunt plini de fibre și nutrienți, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățesc digestia. În plus, ajută la scăderea nivelului de colesterol și, bineînțeles, sunt foarte gustoși.

În afară de asta, dovleceii sunt foarte versatili, ceea ce îi face ideali pentru a fi folosiți în nenumărate rețete de vară și nu numai. Iată o rețetă din Republica Moldova ușor de preparat și cu o savoare aparte, notează site-ul noi.md.

Rulade de dovlecei umpluţi cu legume

Mod de preparare: Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie de-a lungul felii alungite, se prăjesc pe ambele părţi. Pe panglicile de dovlecei prăjiţi se pune umplutura şi se rulează.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prepararea umpluturii: Legumele şi ciupercile se taie pai, se prăjesc uşor, se sărează, se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa, usturoiul şi se amestecă. Ingrediente: 3 dovlecei, ½ pahar de ulei.

Ingrediente: 3 dovlecei, ½ pahar de ulei.

Pentru umplutură: 1 praz (partea albă), 1 morcov, ½ ţelină rădăcină, 5-6 ciuperci, 1 lingură de oţet 2-3 căţei de usturoi, 1 lingură de verdeaţă tocată, sare.

Tocăniță de dovlecei

Pregătire: 15 min. Gătire: 35 de minute.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 3 dovlecei de mărime medie
  • 1 ceapă mare (sau 2 mici)
  • 1 ardei gras (eu am pus 1 ardei kapia, pentru culoare)
  • 1 morcov
  • 3 roșii mari (bine coapte (sau o conservă))
  • 100 ml de ulei
  • sare (piper boabe (sau măcinat))
  • 1 foaie de dafin micuță
  • o linguriță de cimbru uscat
  • pătrunjel verde sau mărar - pentru presărat deasupra

Mod de preparare:

  1. Tăiem ceapa și ardeiul gras cubulețe.
  2. Morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mari.
  3. Într-o cratiță încăpătoare călim legumele de mai sus în ulei timp de 2-3 minute, doar până se înmoaie ceapa și devine sticloasă.
  4. Amestecăm din când în când să nu se lipească.
  5. Punem în cratiță dovleceii spălați și curățați de coajă și tăiați cuburi potrivit de mari.
  6. Adăugăm roșiile pasate bine la blenderul vertical și 100 ml de apă.
  7. Condimentăm cu sare, piper și cimbru uscat, punem și o frunzuliță de dafin.
  8. Lăsăm totul să fiarbă acoperit, la foc mic până când se înmoaie cuburile de dovlecel. Ele trebuie totuși să rămână puțin ferme, să nu se înmoaie de tot.
  9. Se servește caldă sau rece, presărată cu pătrunjel proaspăt sau mărar.