Evenimentul Zilei > Actualitate > Cimbrul, un bun remediu pentru digestie
Cimbrul, un bun remediu pentru digestie

Cimbrul, un bun remediu pentru digestie

În medicina naturistă, cimbrul este un remediu natural excelent în multe afecţiuni. Astfel, cei care au probleme cu digestia, chiar şi infecţii, dar şi unele afecţiuni respiratorii pot apela cu încredere la cimbru, conform telegrafonline.ro.

Este un expectorant natural, care reduce tusea, şi este recomandat şi în caz de astm şi bronşită. Gargara cu ceai de cimbru este indicată în caz de dureri în gât. Cimbrul se administrează sub formă de ceai, tinctură, pulbere sau ulei volatil. Uleiul volatil din cimbru se obţine numai prin procedee industriale. Se foloseşte atât intern, sub formă de picături dizolvate în miere de albine, cât şi extern, pentru masaje. Cu uleiul de cimbru se face masaj în caz de paralizie, apoplexie, scleroză în plăci, atrofie musculară, reumatism, entorse.
Cimbrul şi produsele din cimbru, dar mai ales tinctura se folosesc ca remediu în caz de crampe abdominale, tuse convulsivă, astm bronşic, infecţii renale. Pulberea de cimbru ajută și în cazurile de colită, enterocolită, colon iritabil, colon spastic, diaree. De asemenea, calmează spasmele digestive, elimină balonarea, are efect antiinflamator asupra tubului digestiv.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: