Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Un desert care nu trebuie să lipsească de Revelion
- Emma Cristescu
- 31 decembrie 2024, 16:53
Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Această prăjitură este extrem de gustoasă și nu trebuie să lipsească de pe masă în seara de Revelion. Acest desert se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente:
- 500 gr făină
- 2 ouă medii
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de ulei
- o lingurita de amoniu pentru prăjituri
- 2 linguri suc de lămâie
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 1 litru de lapte
- 8 linguri de făină
- 8-10 linguri de zahăr
- 200 gr unt
- un praf de sare
- coaja și sucul de la o lămâie
- zahăr pudră sau nucă de cocos, pentru decor
Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada
Pune conținutul celor două ouă într-un bol şi amestecă-le cu un praf de sare și zahărul. Adaugă uleiul, laptele şi amestecă bine totul până la omogenizare. Stinge amoniul în sucul de lămâie, adaugă-l în compoziție și încorporează, treptat. Apoi, împachetează aluatul într-o folie alimentară şi lasă-l la odihnit 30 de minute.
După ce ai lăsat aluatul la odihnit 30 de minute, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde câte o parte de aluat, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi.
Întinde-l într-o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Folosește o tavă de aproximativ 23/36 cm. Rulează foaia pe sucitor și transfer-o pe dosul tăvii pe care o ungi cu puțin ulei și presari făină. Coace foile de aluat pe dosul tăvii pentru 3-4 minute, fiecare, la 180 de grade Celsius.
Amestecă într-un vas cu pereţii dubli, făina, zahărul sarea şi coaja de lămâie răzuită fin. Apoi, adaugă treptat laptele și amestecă intens până la omogenizarea compoziției.
Au mai rămas doar câțiva pași
Pune vasul la foc mediu şi fierbe crema, amestecând în ea continuu, până începe să facă bule de aer la suprafață și arată ca o budincă. Acoperă crema, direct la contact cu folie de prospețime și pune-o într-un loc rece.
Scoate untul din frigider şi lasă-l la temperatura camerei. Când crema este complet rece, mixează untul cu ajutorul mixerului, pentru a deveni cremos și adaugă treptat din cremă. Adaugă și sucul de lămâie și omogenizează bine crema.
Împarte crema în două părți și întinde-o între foile de aluat, pe care le așezi în tava de copt. Acoperă prăjitura Albă ca Zăpada cu hârtie de copt și așază peste ea un tocător de lemn. Ține tava la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe cealaltă. La final, poți adăuga zahăr pudră sau cu nucă de cocos.