Rețetă de orez prăjit cu pui. Secretul pentru un gust autentic

Rețetă de orez prăjit cu pui. Secretul pentru un gust autenticOrez cu legume. Sursă foto: Facebook/Rețete cu Laura Laurențiu

Dacă aveți resturi de orez în frigider, atunci orezul prăjit clasic este o soluție simplă. Există nenumărate moduri de a îmbunătăți această rețetă, de la orez prăjit cu carne de vită la orez prăjit cu kimchi. Una dintre cele mai populare rețete este cea de orez prăjit cu pui.

Ingrediente

Pentru a obține două porții pentru această rețetă, aveți nevoie de:

  • 2 ouă mari
  • 2 linguri de apă
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe, tocate
  • 4 căni de orez alb fiert, rece
  • 2 căni carne de pui gătită, tocată
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 lingurițe piper negru măcinat
  • jumătate de cană de mazăre
  • o legătură de ceapă verde
Orez prâjit cu pui

Orez prâjit cu pui. Sursa foto: Pixabay

Mod de preparare a orezului prăjit cu pui

Ouăle și apa se bat împreună într-un castron mic. După ce topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu, se adaugă oul și se gătește fără a amesteca, 1-2 minute. Se scoate oul din tigaie și se taie în bucăți, ca mai apoi să fie pus deoparte.

Ceapa se adaugă în ulei încălzit în aceeași tigaie. Se gătește și se amestecă până se înmoaie, aproximativ trei minute. Urmează să adăugați mazărea, care trebuie gătită timp de câteva minute. Se amestecă orezul, puiul, sosul de soia și piperul.

Gătiți și amestecați timp de aproximativ cinci minute. Dupa cele cinci minute, adăugați oul mărunțit și ceapa verde tăiată mărunt. Se servește fierbinte.

Sfaturi pentru a face cel mai bun orez prăjit

Pentru a vă bucura de cel mai bun orez prăjit, aceste sfaturi vă pot ajuta să obține gustul autentic chinezesc.

  • Faceți orez rece: Dacă sunteți în criză de timp și aveți poftă de orez prăjit, pur și simplu puneți orezul cald pe o tavă și băgați-l în frigider timp de 30 până la 45 de minute sau până se răcește. Pentru a grăbi procesul, puneți orezul în congelator timp de 10-15 minute. Suficient pentru ca acesta să se răcească, dar să nu fie înghețat.
  • Căldură mare: Cel mai bine este să gătiți la foc mare pentru a ajuta la prăjirea și rumenirea completă a orezului și a legumelor. Încercați ca orezul să nu aburească în tigaie sau să nu se lipească prea mult. Amestecați frecvent.

Ne puteți urmări și pe Google News