Sandu Cocoșatu’, celebrul gratargiu, deține secretul celor mai buni mici. El folosește ingredientele obișnuite pentru pasta de mici, din carne de vită și de porc. Totuși, există câteva detalii care fac diferența. Carnea se lasă la macerat 48 de ore înainte de a ajunge pe grătar. Și pentru că mai sunt câteva ore până se vor încinge grătarele de 1 Mai, rețeta este binevenită.
Sandu Cocoșatu’ a dezvăluit secretul micilor săi, deveniți celebri
Sandu Cocoșatu’ a dezvăluit cum prepară micii și care este secretul său. Celebrul bucătar a mai spus că pentru prepararea micilor „Sandu Cocoșatu” e nevoie de un „proces” ce durează trei zile.
„Micii sunt făcuți numai din carne de vită și porc și stau 48 de ore la macerat. Sunt extrem de importante și condimentele folosite, precum și felul în care sunt gătiți. Secretul este însă la grătar: micii trebuie întorși ori de câte ori este nevoie și trebuie bătuți. Dacă sar pe grătar, sunt gata în proporție de 90%”, a dezvăluit bucătarul.
Sandu Cocoșatu’. Sursa foto: Facebook.
Ingredientele necesare pentru cei mai buni mici:
- carne tocată de porc și vită
- piper măcinat
- cimbru uscat
- ienibahar
- coriandru
- chimion turcesc
- anason stelat uscat
- bicarbonat de sodiu
- zeamă de lămâie
- ulei
- usturoi.
Cum se prepară mici lui Sandu Cocoșatu’
Bucătarul mai spune că pentru prepararea micilor ai nevoie de carne de vită și porc tocată. Separat se pregătește zeama de oase de vită cu măduvă și se va frământa carnea tocată. Apoi se adaugă treptat condimentele și sucul de lămâie.
După prepararea amestecului, carnea trebuie să stea la rece 48 de ore, apoi se va frământa din nou și tot atunci se va adăuga o zeamă de usturoi. Carnea tocată se lasă încă o zi la rece încă 48 de ore la frigider. Abia în cea de-a treia zi se formează micii și se ung cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar, potrivit RTV.