Cum preparăm micii perfecți. Puțini fac asta înainte de a-i pune pe grătar

Cum preparăm micii perfecți. Puțini fac asta înainte de a-i pune pe grătar Sursa foto: Ana Mihaela Andrei Negru | Dreamstime.com

Vedeta sezonul estival este micul. Odată cu venirea verii, grătarele sunt încinse, însă nu este ușor să obții preparatul perfect, pe gustul tuturor. Bucătarii au dezvăluit care este secretul pentru a obține mici suculenți.

Odată cu venirea verii, românii încep să facă mai des grătare în aer liber. Vedeta sezonului este micul, un preparat foarte iubit la noi în țară. Ei să găsesc în comerț, gata formați, numai buni de pus pe grătar, însă unele gospodine preferă să prepare ele umplutura. Oricare variantă o alegi, pentru a obține mici suculenți, trebuie să faci asta înainte să îi pui la prăjit.

Legendele din jurul mititeilor sunt multe. Una dintre ele spune că acest preparat atât de iubit de români a fost inventat de ciobani. Ei amestecau carnea tocată cu diverse ingrediente și apoi formau bucăți de dimensiuni mici, pentru a putea fi consumați mai ușor. Rețeta tradițională are în compoziție carne de porc, usturoi, ceapă și piper. Pentru o textură unică, este recomandat ca pasta de mici să fie preparată din timp.

Indiferent care este originea loc, micii au devenit vedete în România, mai ales în perioada verii. De cele mai multe ori ei sunt serviți cu pâine și muștar, alături de un pahar cu bere rece. Deși pare ușor să pregătești grătarul, nu mereu micii ies perfecți. Mulți nu reușesc să obțină un preparat suculent. Bucătarii cu experiență explică ce trebuie să faci înainte să îi pui pe grătar pentru a obține rezultatul dorit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum pregătim mici suculenți, la grătar

Bucătarii cu experiență spun că este foarte important ca pasta micilor să fie făcută din timp. Ea trebuie să stea peste noapte la rece, astfel carnea luând arome de la ingredientele folosite. Un alt aspect important de care trebuie să țină cont gospodinele care prepară acasă carnea de mici este modul în care depozitează pasta în frigider. Vasul în care se lasă compoziția la rece trebuie să fie acoperit, astfel încât să nu dobândească diverse arome ce ar putea strica sau schimba complet gustul preparatului final.

Pasta de mici nu se scoate din frigider și se pune direct pe grătar. Ea trebuie să stea câteva ore înainte de gătire la temperatura camerei. Este indicat să o scoți din frigider cu aproximativ trei ore înainte de a o pune pe grătar, potrivit playtech.ro.