Evenimentul Zilei > Actualitate > Rețea de traficanți din Iași, destructurată. Poliția: foloseau Darkweb și Bitcoin
Rețea de traficanți din Iași, destructurată. Poliția: foloseau Darkweb și Bitcoin

Rețea de traficanți din Iași, destructurată. Poliția: foloseau Darkweb și Bitcoin

O rețea de traficanți din Iași care folosea Darkweb și Bitcoin pentru a cumpăra droguri din Olanda a fost destructurată de DIICOT.

O rețea de traficanți de droguri din Iași, care folosea Darkweb și Bitcoin pentru a procura substanțele interzise din Olanda, a fost destructurată de DIICOT.

Organizația infracțională funcționa de mai bine de doi ani în zonele importante din Iași. Interlopii vindeau substanțe psihoactive Acestea erau cumpărate prin Darkweb, tocmai din Olanda.

Traficanții foloseau Bitcoin pentru a plăti drogurile. Bitcoin este o monedă virtuaă ce este imposibil de depistat pe internet. O tranzacție, sau autorul ei nu pot fi identificate dacă aceasta este făcută cu Bitcoin.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au destructurat rețeaua.

Ei au fost ajutați și de poliţişti judiciari din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, fac deja percheziții.

Peste 13 percheziții vor fi făcute joi la domiciliile traficanților de droguri.

Aceștia sunt  suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat. Ei sunt acuzați și de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Rețea de traficanți din Iași, care folosea Darkweb și Bitcoin, a fost destructurată de DIICOT

„În fapt s-a reținut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătăraşi, Copou, Centru și Apărătorii Patriei de pe raza municipiului Iași, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanșe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Respectivele substanţe erau comandate din Olanda. Ele erau introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie.

Pentru a nu fi depistate de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin DARKWEB. Iar plata se efectua prin Bitcoin.

Coletele erau expediate către adrese situate în apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive. ALături de ele s-au găsit și sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanţe interzise.

De asemenea s-au găsit și bunuri care ar fi servit în derularea activităţii infracţionale”. Se menţionează în comunicatul de presă al DIICOT Iaşi.

Potrivit sursei citate, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au fost conduse, în vederea audierii, 22 de persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iaşi şi Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, arată Agerpres.

Citește și: Rețea de traficanți de droguri, destructurată. Un membru a murit de supradoză în timpul cercetărilor