Evenimentul Zilei > Actualitate > Rețea care trecea migranți peste graniță cu CISTERNA, destructurată. Au loc 20 de percheziții
Rețea care trecea migranți peste graniță cu CISTERNA, destructurată. Au loc 20 de percheziții

Rețea care trecea migranți peste graniță cu CISTERNA, destructurată. Au loc 20 de percheziții

Cea mai puternică rețea de trafic de migranți care acționa în acest moment pe teritoriul României, la granița de vest, a fost anihilată, în această dimineață, după o acțiune DIICOT și a Brigăzii de combatere a Crimei Organizate Timișoara. Ca să scoată migranții din țară, membrii rețelei au folosit cisterne de combustibil, goale, pe care le umpleau cu oameni, pentru tecerea frauduloasă a frontierei.

Investigațiile au început în urmă cu mai bine de jumătate de an, după ce au existat informații referitoare la traseul migranților. Aceștia erau recrutați din Turcia, și aduși în țară pe filieră bulgară. Românii le ofereau cazare pânî la ziua stabilită pentri trecerea graniței în Ungaria, și, ulterior, transport. Unii din ei au fist trecuți frontier într-o cisterna. Un asttfel de transport a fost descoperit anul trecut în decembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand. Bilanțul: 41 de irakieni şi  un marocan, din care 18 minori, inclusive un bebeluș de numai două luni.  Joi dimineață, polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara împreună cu jandarmii au descins în 25 de locații din Timiș, Arad, București, Dolj, Sălaj și Botoșani pentru a pune în executare 20 de mandate de aducere a suspecților. Cei mai mulți dintre membrii grupării erau în Timișoara. Vom reveni cu amănunte.