Se anunţă un VAL de RESTRUCTURĂRI în ŞCOLILE din DOLJ

Se anunţă un VAL de RESTRUCTURĂRI în ŞCOLILE din DOLJ

De parcă nu erau suficiente probleme în sistemul de învăţământ, iată că noul an începe cu noi probleme cauzate de deficitul bugetar: sunt posibile restructurări în toate şcolile din Dolj. Managerii unităților de învățământ au început să fie convocați la Inspectoratul Școlar Județean Dolj ca să ia măsuri pentru a reduce deficitul bugetar cu cheltuielile de personal în acest an, notează GdS.

Se anunţă vremuri grele în învătămîntul doljean. Cele mai dificile probleme se vor afla în cadrul liceelor tehnologice și la cele vocaționale, pentru că sunt mulți profesori de practică la care nu se poate renunța, iar cei afectați de restructurări ar fi profesorii care predau discipline de cultură generală. Se fac reduceri de posturi inclusiv la unitățile școlare care au mai puțin de 50 de angajați și vor fi afectați inclusiv paznicii.

„Nu vor fi afectați titularii școlii. Rămân toți cei care sunt în prezent, dar vom face comasări la învățământul primar și la cel gimnazial și vom avea clase cu predare simultană. La una dintre clase avem un cadru didactic detașat care va pleca. Avem și posturi de auxiliar și nedidactic, care au rămas libere. În total pot face o reducere de cinci posturi din organigramă. Nu sunt mulți angajați. Sunt 35 de posturi. De asemenea, avem și alte posibilități de a diminua cheltuielile. Deja am luat măsura ca paznicii să nu mai facă de serviciu noaptea. Fac pază ziua și li se reduce salariul. Dacă în prezent iau 1.300 de lei cu sporul, vor lua cu 200 de lei mai puțin. Reduceri de cheltuieli putem face și la cadrele didactice. Ne-am înțeles cu titularii ca o parte din orele suplimentare să le facă gratuit. Adică dacă au șase ore peste normă, patru să le facă pe bani și două gratuit. Facem tot ce se poate să reducem deficitul“, a spus managerul unei şcoli. Mai multe detalii puteţi citi AICI.

Ne puteți urmări și pe Google News