Restricții dure pentru combaterea pandemiei de COVID-19! Angajatorii, obligați să vaccineze personalul până pe 1 ianuarie 2022

Restricții dure pentru combaterea pandemiei de COVID-19! Angajatorii, obligați să vaccineze personalul până pe 1 ianuarie 2022 Sursă: Pixabay

Pandemia provocată de coronavirus prinde proporții mari în Rusia, așa că autoritățile au luat o decizie extrem de importantă. Anunțul a fost făcut marți, de către primăria din Moscova. Aceștia obligă persoanele vârstnice, nevaccinate, să stea în casă timp de patru luni. Restricții sunt aplicate și în cazul angajaților din domeniul servicii.

Noile reguli impuse de autoritățile de la Moscova vor intra în vigoare începând cu 25 octombrie, se arată în comunicatul transmis de oficiali. Potrivit informațiilor oferite de Reuters, marți, Rusia a ajuns la cel mai mare număr de persoane infectate într-o singură zi de la începutul pandemiei. Peste 33.740 de noi infecții cu COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Nu doar infectările au ajuns la un număr record, ci și persoanele decedate. Marți au fost raportate 1.015 decese.

În contextul acestor date alarmante, primarul Moscovei a făcut o serie de declarații legate de restricțiile care vor fi luate în următoarea perioadă. Oficialul intenționează să reintroducă munca la distanță și să oblige angajații din domeniul servicii să se vaccineze. Valul al patrulea de COVID-19 crește de la o oră la alta în Rusia, așa că vor fi luate o serie de măsuri drastice începând de săptămâna viitoare.

În următoarele patru luni, în perioada 25 octombrie 2021 și 25 februarie 2022, angajatorii sunt obligați să trimită cel puțin 30% din personal să lucreze e acasă. În cazul persoanelor vaccinate sau a celor care au trecut recent prin boală, măsura de lucru de acasă nu se aplică, se arată în The Moscow Times.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul angajatorilor mai este o regulă care trebuie pusă în aplicare cât de curând posibil. Aceștia sunt obligați ca până pe 1 decembrie să vaccineze peste 80% din personal cu prima doză, cea de-a doua fiind administrată până cel târziu pe 1 ianuarie 2022.

Serghei Sobyanin, edilul Moscovei, a făcut publice și o serie de restricții care vizează persoanele de peste 60 de ani. Aceștia sunt obligați să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Excepție de la regulă ac persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală în ultimele șase luni.

„Sunt foarte conștient de cât de plictisitoare și inconfortabile sunt restricțiile actuale, dar pur și simplu nu există altă modalitate de a vă proteja de boli grave”, a declarat Sobyanin pe site-ul său.