Republica Moldova a trimis noi ajutoare către Ucraina. La ce sumă se ridică sprijinul de la Chișinău

Republica Moldova a trimis noi ajutoare către Ucraina. La ce sumă se ridică sprijinul de la Chișinău sursa: radiomoldova.md

Republica Moldova a trimis noi ajutoare către Ucraina, țară aflată într-un război de uzură cu Rusia. Valoarea sprijinului umanitar ajunge la 5 milioane de lei.

Republica Moldova a întins o nouă mână de ajutor către Ucraina. Este vorba despre un nou lot de asistență umanitară, potrivit unui proiect aprobat în ședința Cabinetului de Miniștri. În acest sens din rezervele de stat vor fi eliberate bunuri materiale în sumă de 4,9 milioane de lei, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va fi responsabil de transportarea ajutorului, a afirmat Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Ce noi ajutoare va livra Republica Moldova către Ucraina

Pentru asigurarea acordării ajutorului umanitar, din fondul de rezervă al Guvernului se va aloca Ministerului Afacerilor Interne mijloace financiare după cum urmează: pentru acoperirea cheltuielilor de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suma de 101.510 lei și pentru completarea rezervelor de stat și mobilizare cu bunuri materiale, suma de 4.907.300 de lei. Urmare a aprobării proiectului, Republica Moldova va asigura intervenirea operativă în acordarea ajutorului umanitar Ucrainei, care este afectată de conflictul armat”, a declarat Adrian Efros.

Lotul este format din bunuri din domeniile energetic, medical, cum ar fi sisteme pentru transfuzia sângelui și dezinfectanți, dar și alimente sub formă de conserve. Amintim că ajutoare similare au fost acordate statului vecin și pe parcursul anului trecut, după cum anunță radiomoldova.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

În altă ordine de idei, fiul vitreg al generalului Oleksandr Sîrski, șeful Forțelor Armate ale Ucrainei este un susținător al Rusiei, în războiul pe care îl duce țara sa împotriva invadatorilor ruși, El și-a arătat susținerea pentru regimul lui Putin, din Australia, acolo unde locuiește.

razboi ucraina

Război în Ucraina, ziua 712. Ce decizie pregătește UE pentru a ajuta Ucraina. Sursă foto: X (Twitter)

Război în Ucraina, dar și în familia generalului Oleksandr Sîrski șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. Fiul vitreg al acestuia este un susținător al regimului condus de Vladimir Putin și ține să arate acest lucru.

Război în Ucraina și în familie

Vladimir Putin are un susținător acolo unde se aștepta mai puțin, în familia comandantului forțelor militare ucrainene. Acest război în Ucraina dezvăluie tot felul de ciudățenii. Fiul vitreg al generalului Oleksandr Sîrski șef al Forțelor Armate ale Ucrainei este un susținător al invadatorilor ruși.