Le-am promis bulgarilor că reparăm podul Giurgiu-Ruse şi că reducem taxa anul viitor

Le-am promis bulgarilor că reparăm podul Giurgiu-Ruse şi că reducem taxa anul viitor

Ministrul de finanţe al Bulgariei, Simeon Djankov, a declarat la revenirea în ţară în urma vizitei făcute la Bucureşti că autorităţile române se pregătesc să reducă taxele pentru trecerea podului peste Dunăre şi că au promis că anul viitor vor fi bani pentru repararea părţii româneşti a acestuia, transmite BTA.

Este vorba despre podul Giurgiu-Ruse, în a cărui reparare bulgarii au investit deja circa 850.000 de euro, pe partea lor. Potrivit oficialului bulgar, autorităţile române l-au asigurat că întregul pod va fi renovat până în primăvara anului viitor,

Djankov a afirmat că Gheorghe Ialomiţianu, mnistrul român de Finanţe, şi Anca Boagiu, şefa de la Transporturi, l-au informat că România se pregăteşte să trimită Parlamentului o moţiune prin care taxa pentru trecerea podului peste Dunăre să fie redusă pentru autoturisme.

În martie, guvernul bulgar a aprobat propunerea ca taxa pentru trecerea podului să fie redusă pentru autoturisme de la 6 la 2 euro şi pentru microbuze cu până la 23 de locuri - de la 12 euro la 6 euro, iar potrivit lui Djankov, încasările au crescut cu 250%.

Ne puteți urmări și pe Google News